belka pod zderzakiem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
krzysio
Ma gadane
Ma gadane

belka pod zderzakiem

Post autor: krzysio » pn kwie 30, 2007 17:40

miałem małą stłuczkę:

http://www.krzysiok.yoyo.pl/kolizja.jpg

i takie pytanko mam belka pod zderzakiem jest skręcona na końcu lekko (w miejscu kierunkowskazu), czy łatwo jest to wyprostować za pomocą młotka? (bo słyszałem różne opinie)

[you] dobrze że jeździsz vw

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn kwie 30, 2007 18:06

Najpierw ściąg atrapę z zatrzasków zacznij od góry. Potem odkręć zderzak (sróby od góry chyba 3 i od dołu w dziurach na kratki. oraz po 2 lub 3 przy nadkolach plastykowych. Jak wyjmiesz zderzak zobaczysz belkę, możliwe że nic jej sie nie stało. Jak jest mocowana do pasa przedniego zaobaczysz po ścignięciu zderzaka.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » pn kwie 30, 2007 18:24

Tu masz co i jak z fotoporada jak zdemontować, czynności te same co przy wymianie chłodnicy http://www.porada.bighost.pl/ . Pozdrawiam

Awatar użytkownika
krzysio
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: krzysio » wt maja 01, 2007 20:17

dzieki ale nie chodziło mi o to jak się zdejmuje zderzak :) w każdym razie z małą pomocą brata i kolegi rozkręciłem wszystko i spróbowałem, trochę się poskręcała belka (lub inaczej metalowy zderzak, zderzak właściwy) trochę się trzeba było namęczyć, żeby ją wyprostować ale jest to możliwe (tyle, że prostowanie wymaga precyzji, bo zderzak ie wejdzie nowy)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt maja 01, 2007 21:18

ja miałem stłuczkę centralnie z przodu, belka weszła w chłodnicę, ale i tak dało się wyklepać.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
krzysio
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: krzysio » śr maja 02, 2007 08:56

jeszcze jedno, czy dostanę gdzieś zaczepy do zderzaka, te boczne, w które "Wsuwa" się zderzak i takie malutkie coś jakby plastikowe śruby do mocowania do nadkola?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”