Kontrolka cisnienia swiecila
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolka cisnienia swiecila
kupiłem Vento 2.0+czip i świeciła mi sie lampka od ćiśnienie. Wymieniłem olej na MAX LIFE czujnik oleju i filter i było dobrze. ale w piątek mi myneła 2razy. Stan oleju jest temperatury nie łapie pali i ma kopyto co mu jest
Ostatnio zmieniony ndz kwie 29, 2007 18:57 przez finek, łącznie zmieniany 1 raz.
Żeby móc coś tutaj wogóle debatować to ja bym radził koledze najpierw sprawdzić ciśnienie oleju. Jeśli będzie ok, to dopiero wtedy można coś dyskutować. Stary olej mógłbyć juz bardzo żadki, jak kolega wymienił na nowy to silniczek mógł trochę lepiej trzymać ciśnienie, ale jeśli i tak to ciśnienie bedzie słabe to kontrolka będzie migać teraz coraz częściej.
finek, na razie to nie remont silnika tylko jego dobra diagnostyka jest Ci potrzebna. A widzę że z silnikiem nie masz OK bo w innym temacie piszesz o zapachu paliwa w spalinach. Jedź do jakiegoś mechaniora niechto podłaczy pod komputer, niech pomierzy ciśnienia oleju, sprężania i co jeszcze tylko będzie potrzebne i będziesz wiedział co jest z silnikiem
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
U mojego straszego w passiaku miał uszkodzoną panewkę na wale pośrednim i też świeciłą kontrolka od oleju bo ciśnienie miał słabe. Wcale sie przy tym nie grzal i na mocy też nic nie stracił więc nie koniecznie odrazu wykluczać można że jesli dobrze idzie to ciśnienie jest git, bo wcale tak może nie być. Sprawdzic ciśnienie i wszytsko bedzie jasne.