Hamulce w VW
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Hamulce w VW
Drodzy Forumowicze. Mam pytanie, jak zachowuja sie hamulce w Waszych vw-ejeczkach?? Ja zaobserwowalam u siebie takie zjawisko, ze hamulce bynajmniej nie przypominaja tzw. "brzytwy", ale w momencie hamowania maja taki krotki moment, w ktorym "mysla". Jest to denerwujace, zwlaszcza przy hamowaniu z duzej predkosci (180, 190/h) Czy nalezy sie do tego przyzwyczaic, bo ten typ tak ma czy cos moze byc nie tak??
Zaznaczam, ze autko mam od niecalych 2 miesiecy...
Zaznaczam, ze autko mam od niecalych 2 miesiecy...
Zawsze celuj w Księżyc bo... nawet jeśli nie trafisz, będziesz między gwiazdami...
a co to tak znowu szybko??Alib pisze:gdzie ty takie prędkości rozwijasz??
Autostrada Warszawa - Radzymin (obwodnica) Bo na razie mialam okazje tylko raz dac mu porzadnie "odetchnac"
Poza tym nie szaleje za bardzo Po Warszawie szybciej jak 140 nie pojedziesz w godzinach szczytu
Zawsze celuj w Księżyc bo... nawet jeśli nie trafisz, będziesz między gwiazdami...
ABS i ASR (jedni twierdza ze to odpowiednik ESP, inni ze to cos innego). Nie wiem, nie zaglebiam sie w szczegoly. Jestem tylko kobietaCorvax pisze:A tak, na marginesie masz tam pewnie ABS i jakiś ESP i one moga na to wpływać. Kumpel ma w Lagunie asystenta hamowanie i jak się nie wie, można się zdziwić, a w zasadzie zdziwi się ten co za nim jedzie :/