silnik gaśnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- dyzio86
- Mały gagatek
- Kontakt:
silnik gaśnie
hej. witam wszystkich .jestem tu nowy:)posiadam golfa 3ale mam problem i chciałbym się dowiedzieć co jest nie tak. a chodzi o to że podczas jazdy wyłacza się zapłon i silnik gaśnie:(w momencie gdy prubuje się go odpalić ponownie to nie da rady.trzeba wtedy poruszać kabelkami od kostki przy cewce.czy w tej sytuacji tą kostkę trzeba wymienic ??proszę o odpowiedż i z góry dziękuje.
- krzych8419
- Mały gagatek
- Kontakt:
- dyzio86
- Mały gagatek
- Kontakt:
jest to Golf 3 1.6 benzyna.gaśnie przy jeździe , wolnej czy też szybkiej, ale przede wszystkim przy wyprzedzaniu .i jest to porostu tak że zapala się kontrolka od ładowania , i silnik przestaje chodzić.i nieraz jest tak że obroty spadają do zera na moment , a potem wracają na normalne.
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images30.fotosik.pl/151/05518c7c0cf2c7bd.jpg[/img][/url]
VW -w przeciwieństwie do kobiety -lubi jak go napastujesz
VW -w przeciwieństwie do kobiety -lubi jak go napastujesz
- krzych8419
- Mały gagatek
- Kontakt:
jesli po ruszasz kablami przy tej kostce i jest wtedy wszystko ok. to najprawdopodobnie cos w niej nie łaczy , badz tez w pewnym połozeniu którys z kabli łapie przerwe , po odpinaj te kable,kostke najlepiej wymien wszystko przeczysc i powinno byc ok. zastanawiajace jest tylko to dla czego gasnie podczs przyspiesznia, sprawdz czy tak sie dzieje na postoju jak mu "dowalisz" pare razy porzadne obroty
G.Ł.O.Ś.N.Y
- krzych8419
- Mały gagatek
- Kontakt:
Miałem podobny przypadek tylko z kostką przy aparacie zapłonowym od czujnika halla.Gasł kiedy chciał i nie odpalał. Dopiero po wyciągnięciu kostki od czujnika i włożeniu z powrotem gadał. Po wymianie czujnika jak ręką odjął i hulał do wczoraj, bo wczoraj straciłem cewke zapłonową. Oczywiście pisze o silniku 1.6 ABU Pozdr.