Witam was.
Mam problem z moim golfem 4, 1.4 benzyna. Nie znam się na mechanice więc może ktoś mi coś podpowie. MIanowicie po umyciu samochodu nie chce mi odpalać ( mycie tylko kAROserii) - tak po 30 minutach po umyciu. Już raz mi się to zdarzyło, ale wtedy odpalił z popychu i potem odpalał i chodził dobrze. no i teraz znowu to samo. Dzieje się tak tylko gdy sam go myję (w myjni nie). Gdzie się może dostawać woda? jakieś zwarcie? coś nie tak z uszczelkami? Za podpowieź z góry dziękuję
Problem z odpaleniem po myciu karoserii
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z odpaleniem po myciu karoserii
Ostatnio zmieniony ndz kwie 29, 2007 17:55 przez ryszard22, łącznie zmieniany 1 raz.
normalne jest ze woda dociera w zasadzie wszędzie ale mozliwość jets taka ze na układ zapłonowy równiez niektóre elementy układu wręcz nie znosza wody kopułka palec cewka i trudno jednoznacznie stwierdzić co u ciebie nie gra gdyby się takie coś powtórzyło proponuję sprawdzić czy jest iskra na świecach wtedy bedziesz wiedział gdzie jest przyczyna