łożysko gumowe amorka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
łożysko gumowe amorka
Witam, moze wiecie czy to sie trudno wymienia, albo ktos by mi dał jakąś poradę, czy dam radę z brejdakiem czy nie. Moze ktos to wymienial itp. Za pomco punkciki
-
- Gadatliwa bestia
prosta sprawa. podnisisz maske i tam musisz odkrecic nakretke do tego bedzie ci potrzebny impus zeby przytrzymac sobie tlok amortyzatora zeby sie nie krecil. potem wyjmujesz wszystko co tam masz i odkrecasz druga nakretke tylko ja bedziesz musial odkrecac szczypcami np. segerami bo watpie zebys mial taki klucz bo ja tez nie mam. zapomnialem jak sobie popuscisz ta nakretke z gory ta pierwsza to podnies auto podepszyj na jakims klocku zdejmij kolo i podloz lewarek pod swozen wachacza zaraz obok tarczy hamulcowej dzwigasz kolo do gory tyle ile tylko sie da (w ten sposob scisniesz sprezyne) i musisz ja czyms mocnym zwiazac chyba ze masz orginalene sciszki do sprezyn. jak bedziesz je mial juz wziazane to delikatnie popuszczaj lewarek i obserwuj czy to czym masz zwiazana sprezyne nie peka ci bo szkoda zebow(przednia sprezyna ma bardzo duza sile) jak to bedziesz mial to odkrecasz wszystko od gory i wyjmujesz poduszke na dol wkaldasz nowa i wszystko w odwrotnej kolejnosci.
kupie kierownice 3-ramienna do passata 3bg czarna skóra i galke zmiany biegow do skrzyni 6
spoko dasz rade
dodam ze na spoko trzeba to robic otwieramy maske zdejmujemy plastikowe oslonki odkrecamy srube od gory w (lozysko gumowe) nastepny etap trudniejszy zapewne z powodu braku specialnego klucza we wlasnym zakresie odkrecamy 2-ga srube(ja uzylem mlotka i srubokreta) wyglada jak nacieta tuleja po zdjeciu wymieniamy to co trzeba wszystko skladamy w odwrotnej kolejnosci i mamy wszystko oki oczywiscie pod warunkiem ze wymiana przebiegnie bez niespodzianek...
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: łożysko gumowe amorka
A ja dodam ze jak już sie uporasz z wymiana to trzeba geometrie zwieszenia ustawić! Ot taki 3 grosze dorzuciłemchosen pisze:Witam, moze wiecie czy to sie trudno wymienia, albo ktos by mi dał jakąś poradę, czy dam radę z brejdakiem czy nie. Moze ktos to wymienial itp. Za pomco punkciki