Witam. Mam taki problem otoz ogolnie sa za wysokie obroty i czesto zalacza mi sie ssanie...nawet jak po przejechaniu kilkadziesieciu km wystarczy ze auto postoi z godzinke i po zapaleniu juz jest wlaczone ssanie...nie wiem czy golfy juz tak maja czy tylko ja mam cos uszkodzone??
Aha dodam tez ze jak samochod jest zimny to jakos tak szarpie i przerywa Mysle nad zmiana swiec bo to moze ich wina....??
wysokie obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
to troszke za malo co napisales oznaczenie znajdziesz na bloku pod glowica w srodkowej czesci silnika moze byc zabrudzony lub troszke rdzy wiec trzeba bedzie wyczyscic no i wazna sprawa jaki rodzaj gaźnika wtedy cos sie pomysli jak ci pomocAriello01 pisze:no wiec silnik mam 1,6 a dokladnego oznaczenia to nie wiem
vw-torox-vw
Możesz sobie też zerknąć do bagażnika, pod ryglem od zamka masz naklejkę i tam będziesz miał oznaczenie silnika (engine type lub motor type) i inne ciekawe informacje typu wyposażenie, lakier etc
PS mam tylko nadzieję, że nie masz gaźnika 2ee, w przeciwnym razie masz lipę. Jak masz silnik PN to gaźnik 2ee i lipa. Jest on sterowany komputerem a możesz też to sprawdzić, bo ten komputer masz w podszybiu po prawej stronie jak podniesiesz maskę. Powinien być przykryty takim plastikiem czarnym, żeby woda na niego nie kapała. Powodzenia
PS mam tylko nadzieję, że nie masz gaźnika 2ee, w przeciwnym razie masz lipę. Jak masz silnik PN to gaźnik 2ee i lipa. Jest on sterowany komputerem a możesz też to sprawdzić, bo ten komputer masz w podszybiu po prawej stronie jak podniesiesz maskę. Powinien być przykryty takim plastikiem czarnym, żeby woda na niego nie kapała. Powodzenia
It's better to burn out than to fade away!