zestaw do golfa
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
moja propozycja jest taka:
radyjko: JVC, niekoniecznie nowa Alpinka bądź pioneer. (w domyśle że nie jesteś audiofilem i nie startujesz gdzieś w zawodach car audio)
głośniki: powerbass, dls (tylko przód)
+ ponad to co oczywiste zaoszczędzoną w ten sposób kasiorkę przeznaczyć na wygłuszenie drzwi przednich
takie coś po skończonej robocie powinno baaardzo ładnie zagrać jak dla przeciętnego słuchacza
pozdro
radyjko: JVC, niekoniecznie nowa Alpinka bądź pioneer. (w domyśle że nie jesteś audiofilem i nie startujesz gdzieś w zawodach car audio)
głośniki: powerbass, dls (tylko przód)
+ ponad to co oczywiste zaoszczędzoną w ten sposób kasiorkę przeznaczyć na wygłuszenie drzwi przednich
takie coś po skończonej robocie powinno baaardzo ładnie zagrać jak dla przeciętnego słuchacza
pozdro
jeśli dobrze zrobisz to co napisalem wyżej to sam uznasz że nie będzie ci potrzeba żadnego łubudubu w bagażnikuŁadziox pisze:ale ma pytanko do przodu 2 glosniki i to koniec do tylu nic???
ale nie zapominaj że w komplecie z dwoma głośnikami na przód masz zwykle komplet wysokotonowych, które również będzie trzeba w dobrym miejscu założyć, także z subem się nie rozpędzaj, zrób najpierw to, a jeśli będzie za mało basiku (choć wątpię ) to wtedy pomyślimy co dalej
pozdro
Łuki, umnie tez bylo to samo wszyscy koledzy zagladali do bagaznika a tam nic.ale jednak co sub to sub.(w przednich drzwiach 4 woofery dls R6A napedzane DLS A3,2,5 way)na niejednym spocie kazdy zagladal do tylu.ale taki przednie system niestety duzo wyzeczen kosztuje.a teraz na a6 czekam do cv 104 x2
oczywiściepiotr2 pisze:rhl22, twoim zdaniem dobre glosniki zastapia suba w bagazniku??
bynajmniej dla mnie chociaż hehe muszę przyznać że sam też wożę subika co prawda na lw800 2x w izobarycznej zamknięte, małe pudełko ale daje czadu jak na swoje możliwości także efekt jest taki że jak jest niższy ton to takie miłe uczucie latania nogawek
a całość napędzana starym bo starym ale pancernym wzmakiem blaupunkta 2x100rms i 4x50 z przodu mam dls b6 a radyjko alpinka 9812, całość zrobiona jest tak że w aucie ciśnienie jest sporawe natomiast z zewnątrz cisza tak jakby nie było słychać w ogóle niskich, natomiast jak otworzę drzwi noo to już trochę dźwięk się roznosi
nie lubię czegoś takiego jak jeżdżąca dyskoteka, jak dla mnie to ma być do słuchania i jazdy a nie do wzbudzania "zainteresowania" przechodniów czy innych.
pozdro 4all
rhl22, a kto pisze o dyskotece,ja narazie mam tyl w 'remoncie' gdyz czekam na wzmaka DLS A6.ale jak mialem podpietego suba pod inny wzmak a teraz go niema to i tak brakuje "czegos" z tylu.
moze kiedys bedziesz mial okazje posluchac mego przodu a i tak moim zdaniem tyl jest konieczny.wiesz jaki idzie bas z 4 wooferow dlsa r6a napedzanych dls a3?listwy boczne robia zawody ktora dalej polecirhl22 pisze:oczywiście
Mam jeszcze pytanko wszystki glosniki stadardowe ma wyrzucic?? aaa i co z tym wzmacniaczem jest konieczny?????
[ Dodano: 28 Kwi 2007 14:09 ]
To jak mam zrobic z tymi glosnikami wszystkie wyrzuci i i do przodu 2???? Radyjko juz sobie upatrzyle pionierka. a nie wiem co mam zrobic z tym wzmacniaczem??????????
[ Dodano: 28 Kwi 2007 14:09 ]
To jak mam zrobic z tymi glosnikami wszystkie wyrzuci i i do przodu 2???? Radyjko juz sobie upatrzyle pionierka. a nie wiem co mam zrobic z tym wzmacniaczem??????????
peace to co siedzi w a3 nie wiem bo nigdy nie siedziałem nawet w takim aucie, natomiast jeśli chodzi o instalacje audio jakie można niewielkim nakładem funduszy ale zrobione z głową wiem co potrafi zrobić ale tak jak mówię, małe co nieco zachomikowane ładnie podkreśla dółpiotr2 pisze:moze kiedys bedziesz mial okazje posluchac mego przodu a i tak moim zdaniem tyl jest konieczny.wiesz jaki idzie bas z 4 wooferow dlsa r6a napedzanych dls a3?
jeśli chodzi o wzmaka, tooo przydałoby się coś mieć na pokładzie a skoro powiadasz że masz ponad tysiaka to spokojnie coś się dobrego znajdzie ale to niech koledzy się wypowiadają bo ja w tej chwili nie mam rozeznania cenowegoŁadziox pisze:To jak mam zrobic z tymi glosnikami wszystkie wyrzuci i i do przodu 2???? Radyjko juz sobie upatrzyle pionierka. a nie wiem co mam zrobic z tym wzmacniaczem??????????
natomiast jeśli chodzi o głośniki to jak masz w tych kratkach jakieś nienajgorsze to nie wyrzucaj ich.