Oczywiście też (to jest akurat powszechnie wiadome), symbole szkrzyń są mniej znane a ilość modeli znacznie większa od typów silnikówAmanda pisze: 9A to typ silnika
Skrzynia biegów 1.8 16V DOHC KR
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
Sorry, ale nie spotkałem się z takim typem skrzyni w żadnych materiałach, ani danych katalogowych.zodiak pisze:Oczywiście też (to jest akurat powszechnie wiadome), symbole szkrzyń są mniej znane a ilość modeli znacznie większa od typów silnikówAmanda pisze: 9A to typ silnika
W tym przypadku można jednak sądzić że gość podał poprostu nr silnika od którego odkręcił skrzynię
był Passat B3 Variant GT 1.8/ABS 1992 + LPG/Zavoli/BingoM
jest Audi A6 C5 2.4+LPG
jest Audi A6 C5 2.4+LPG
Skrzynia 9A (i 4Y,ACD AEN) w przełożeniach róznią się jedynie "piątką" w stosynku do 2Y ( i AGB) .
http://www.4crawler.com/Diesel/VW_020_t ... sion.shtml
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
Nad ranem:
Zwaracam honor - ja zawężyłem się do początku lat 90tych (nie wiem dlaczego myślałem o MK3) a ta występowała (monotwana fabrycznie) wczesniej.zodiak pisze:Skrzynia 9A (i 4Y,ACD AEN) w przełożeniach róznią się jedynie "piątką" w stosynku do 2Y ( i AGB) .
[ Dodano: Czw Kwi 26, 2007 9:21 am ]
Czyli taka sama "rzeżączka" jak u mnierjxt pisze: przy 100km/h mam 2900 obr
[ Dodano: Czw Kwi 26, 2007 9:22 am ]
Poszukaj wg TEGO postumefiu82 pisze:wlasnie nie wiem jaka mam ta skrzynie :/
jest Audi A6 C5 2.4+LPG
jest Audi A6 C5 2.4+LPG
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
- mefiu82
- Ma gadane
- Kontakt:
Witam i dzieki za zainteresowanie
Wiec jak z ta skrzynia z allegro bedzie taka czy nie bardzo ??
W tym silniku co ja mam jest wlasnie gruby walek tyle wiem i dlatego ciezko znalezc, ale naspialem do jakiegos sklepu ze skrzyniami to mi gosciu odpisal ze podejdzie skrzynia od GOLFA III 2.0 GTI 8V co o tym sadzicie ???
Jutro jade do VW to sie dowiem dokladnie czy moge szukac skrzyni z innych modeli
Wiec jak z ta skrzynia z allegro bedzie taka czy nie bardzo ??
W tym silniku co ja mam jest wlasnie gruby walek tyle wiem i dlatego ciezko znalezc, ale naspialem do jakiegos sklepu ze skrzyniami to mi gosciu odpisal ze podejdzie skrzynia od GOLFA III 2.0 GTI 8V co o tym sadzicie ???
Jutro jade do VW to sie dowiem dokladnie czy moge szukac skrzyni z innych modeli
Skoro jest od takiego samego slinika jak Twój to nie powinno byc problemów (chyba )mefiu82 pisze:Wiec jak z ta skrzynia z allegro bedzie taka czy nie bardzo ??
A jaka masz skrzynie obecnie (typ/model)? - bo do tej pory nie napisałeś (zidentyfikuj przy pomocy podanego przeze mnie linka).
jest Audi A6 C5 2.4+LPG
jest Audi A6 C5 2.4+LPG
- mefiu82
- Ma gadane
- Kontakt:
Zobacze czy da sie sparwdzic
Dzwonilem do goscia w sprawie tej skrzyni z allegro i mowil ze wszystko jest sprawne. Poprostu Golf dostal w prawy tyl i gosciu zdecydowal ze sprzedadza go na czesci, ale przez chwile jeszcze nim jezdzili :p Cena za skrzynie 450 ale probuje cos jeszcze urwac + oczywiscie te gigantyczne koszty wysylki hehe
Chyba ja wezme zobaczymy jeszcze jak po spotkaniu w serwisie VW
To moj Golfik
Dzwonilem do goscia w sprawie tej skrzyni z allegro i mowil ze wszystko jest sprawne. Poprostu Golf dostal w prawy tyl i gosciu zdecydowal ze sprzedadza go na czesci, ale przez chwile jeszcze nim jezdzili :p Cena za skrzynie 450 ale probuje cos jeszcze urwac + oczywiscie te gigantyczne koszty wysylki hehe
Chyba ja wezme zobaczymy jeszcze jak po spotkaniu w serwisie VW
To moj Golfik