MK4 - montaż głośników w drzwach

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

krzysiekwarka
Nowicjusz
Nowicjusz

MK4 - montaż głośników w drzwach

Post autor: krzysiekwarka » śr kwie 25, 2007 12:30

Być może zakładam niepotrzebnie nowy temat, ale trochę szukałem i nic konkretnego nie znalazłem- trochę za dużo do przeczytania by było.
Chodzi mi o to jak dostać się do głośników w drzwiach w golfie 4.Wiem że są jakieś wkręty które mocują tapicerkę na drzwiach , ale nie potrafię zdjąć tego cholerstwa, a nie chcę niczego na siłę robić bo to może skończyć się połamaniem. Proszę o konkretną pomoc :grin:

Awatar użytkownika
1986bartek
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: 1986bartek » śr kwie 25, 2007 20:08

krzysiekwarka Najpierw musisz zdjąc plastik od rączki tam masz 2 duże śróby. Na dole tapicerki masz 3lub 4 śróbki już nie pamiętam dokadnie i jeszcze jedną kolo tweeterów. Potem delikatnie odchylasz tapicerke od spodu ona bedzie sie trzymala tylko na zatrzaskach i podnosisz caloś do góry, żeby wszla tapicerka z tego miejsa kolo szyby. Nastepnie musisz tylko odlączyć klamke i światelko. Pamietaj tylko że do nowych gośników musisz mieć taki pierścień dystansowy bo jak wożysz glośnik bez niego to bedzie zawadzal chyba o szybe. Powodzenia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”