predkosc jazdy i obrotomierz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
predkosc jazdy i obrotomierz
mam takie ogolne pytanie moze ktos to kiedys sprawdzal zalozylem cala nowa deske z obrotomierzem mialem bez i wydaje mi sie ze predkosciomierz oszukuje ,zanczy zawyza predkosc tak okolo 15-20 km/h. moze ktos wie tak dla porownania jakie powinny byc obroty np na 5-biegu przy predkosci powiedzmy 80km/h, a jest predkos zawyzona na pewno bo jechalem ze znajomym i przez komorki gadalismy przez chwile i owil mi ile jedzie,no chyba ze moze jego autko oszukuje

vw-torox-vw
- koonrad
- majster ulepszacz

- Kontakt:
wyjmij licznik i rozbierz do tego momentu aż bedziesz mógł wskazówkę od prękościomierza przełozyć pod bolec na którym sie opiera.
jeśli wskazówka nie zejdzie "za chętnie" ponizej bolca to widocznie ktoś ja przestawiał juz kiedyś.
na tarczy bedziesz miał u dołu taka kreseczke białą- ona oznacza punkt w którym trzeba ustawić wskazówkę.
pozdrawiam
jeśli wskazówka nie zejdzie "za chętnie" ponizej bolca to widocznie ktoś ja przestawiał juz kiedyś.
na tarczy bedziesz miał u dołu taka kreseczke białą- ona oznacza punkt w którym trzeba ustawić wskazówkę.
pozdrawiam
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175064][img]http://img150.imageshack.us/img150/416/clipboard01do1.jpg[/img][/url]
to znaczy ze jak mam 100km/h to ile powinien miec obrotomierz???????zajac pisze:nalatwiej sprawdzic na 5 tce obrotek idzie rowno z predkosciomierzem
[ Dodano: 25 Kwi 2007 17:40 ]
zrobilem jak mowiles,faktycznie nie zeszla za bolec ,zdjelem i zalozylem od nowa teraz pora na efekty,obym znowu nie musial rozbierac,masz bonus jak zadzialakoonrad pisze:jeśli wskazówka nie zejdzie "za chętnie" ponizej bolca to widocznie ktoś ja przestawiał juz kiedyś.
pozdro
vw-torox-vw