Co podejdzie pod mój zestaw?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
Co podejdzie pod mój zestaw?
Witam, planuje zmienić suba na cos większego, mam Infinity 20cm w skrzyni BR chyba 17L i po przymiarce tuby kolegi z Magnatem 300/600W nie mile sie rozczarowałem że mam taki słaby bass. Wzmacniacz Axton C508 2 kanały ida na przód PB, a drugie zmostkowane na suba (200RMS). Radio Pionek 4800. Muza prawie każdego rodzaju rock techno hh dance, za całośc z skrzynia ok 500-600zł, myślałem nad głośnikiem PB, a skrzynia może od kolegi z forum
No taka "tuba" Magnata może wpedzić w kompleksy ..... ale nie martw się ,bo ty masz "jakość" basu ,a kolega tylko "łupanie" . Oczywiście możesz wymienić suba na 10" PB i będzie na pewno lepiej .....hmmmmmm nie piszesz jaki to model Infinity i o ile możesz taką wymianą spowodować "zwiększenie" ilości basu(PB w BR) ,to równie dobrze możesz "jakościowo" się cofnąć (jeśli ten Infinity to jakiś "wysoki model") .
Jeśli Ci zależy tylko na "zwiększeniu" ilości basu ,to śmiało polecam PB i wsadzenie go w bassreflex.
Jeśli Ci zależy tylko na "zwiększeniu" ilości basu ,to śmiało polecam PB i wsadzenie go w bassreflex.
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
dzięki powalla, poszedł punkt. Sprawdze ten moden głośnika i Ci podam może mi powiesz co to jest wiem tyle że ma napis 811W i chyba jest to Reference ale w Polsce nigdzie takiego modelu nie widziałem, możliwe że z zachodu przywieziony. membrane ma taką łuskowamą.
chip+216(made in mirass) = około 130PS/290NM narazie :)
Podjedź do dilera essa.pl i podepnij PB ,bo najlepiej posłuchać.
PS: ja proponuję posłuchać PB1254(słabszy mocowo niż s12 ale w twoim przypadku to lepiej-moc wzmacniacza) w closed -robi wrażenie - nisko i dość szybko ,no i jeśli komuś w MKII(w takim aucie słuchałem) nie wystarczy taki bas(chodzi o poziom dźwięku) ,to powinien zapisać się do laryngologa .
Pro audio Tychy ,Test sound Gliwice -powinni jeszcze mieć coś na stanie.
PS: ja proponuję posłuchać PB1254(słabszy mocowo niż s12 ale w twoim przypadku to lepiej-moc wzmacniacza) w closed -robi wrażenie - nisko i dość szybko ,no i jeśli komuś w MKII(w takim aucie słuchałem) nie wystarczy taki bas(chodzi o poziom dźwięku) ,to powinien zapisać się do laryngologa .
Pro audio Tychy ,Test sound Gliwice -powinni jeszcze mieć coś na stanie.