Ręczny nie działa...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
SkinnerPL
- Użytkownik

- Kontakt:
Ręczny nie działa...
Siemka. Mam pewien problem z recznym... Nie znalazlem podobnego problemu na forum jak moj wiec zakladam nowy temat.. Mam hamulce z tylu tarczowe no i one dzialaja perfekcyjnie klocki sie na tarczach zaciskaja i hamulce zylety... Ale reczny to wogle nie trzyma, nic a nic. Z jednej strony tyle o ile co by auto nie zjechalo z 2 stopniowej gorki... Wiecie co jest nie tak? Pomozecie to naprawic?
-
SkinnerPL
- Użytkownik

- Kontakt:
mechanizmy chodza lekko... zam tloczek tak jak by nic nie dociskal.. z drugiej strony tloczek chodzi tak ledwo ledwo, ale chodzi widac ze dopycha ten klocek...
Ostatnio zmieniony wt kwie 24, 2007 17:42 przez SkinnerPL, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaciski do regeneracji. Tylko Ty masz "specyficzne" uszkodzenia. Zazwyczaj to ręczny "zostaje" - dżwigienka nie odbija. Taki urok tylnych zacisków VW (bynajmniej w tych rocznikach). Ponoć w środku zbiera się syf i ręczny się "zaciera".
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
Pewnie tak, ale znajomy z passata dał do specjalistycznego zakładu zajmującego się układami hamulcowymi i po naprawie (od razu wymiana wszystkich uszczelnień) działają jak nowe. Nie pamiętam dokładnie kosztów, ale za 2 szt. zapłacił jakoś 70 zł chyba (ale on miał jeszcze urwany odpowietrznik w jednym zacisku i doszły dodatkowe koszty z tym związane).
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
Nad ranem:
mam podobny problem od niedawna nie łapią mi tyle hamulce jeszcze niedawno było oki bo wymieniałem linki,ale zaczął puszczać aż teraz nie trzyma wcale podciągnąłem ręczny podłożyłem podkładki i dalej nie trzyma,no i do tego zauważyłem że przy hamowaniu tył też nie łapie
PozdraVWiam - Tomek :pub:
zapraszam do oględzin mojego VWeja :bajer:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=224068
zapraszam do oględzin mojego VWeja :bajer:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=224068