Zablokowal sie drazek zmiany biegow

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kowal89
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Zablokowal sie drazek zmiany biegow

Post autor: kowal89 » wt kwie 24, 2007 16:26

wiec tak mam taki problem zdaylo mi sie to 1 raz. stojac na swiatlach ruszylem wrzucając 1 chcialem wrzucic 2 i ...... nic drazek od skrzyni biegow sie zablokowal, nie moglem wrzucic zadnego biegu do tego swiecila sie kontrolka po chwili znowu wrocilo wszystko do normy ale chcialbym wiedziec czy to cos powaznego czy poprostu tak jednorazowo ;p z gory thx za pomoc a jakby trzeba było podac wiecej info to pisac albo tutaj albo na gg ;]

Obrazek to ta kontrolka swiecila na zielono ( nigdzie w instrukcji nie znalazlem takiej ;p);]

Obrazek
Ostatnio zmieniony wt kwie 24, 2007 16:36 przez kowal89, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » wt kwie 24, 2007 16:30

ZWYKLE pod tymi zaślepkami sa gniazda diagnostyczne VAG a nie masz jakies blokady załozonej lub cos innego ??ciekawe zjawisko jesli biegi się zblokowały mozna sie niepokoic nie wiiadomo czy i kiedy się powtórzy - znajac zycie w najmniej oczekiwanym momencie ! trudno powiedziec co było przyczyna może to sprzęgło slizgało
Ostatnio zmieniony wt kwie 24, 2007 16:33 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jawel
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: jawel » wt kwie 24, 2007 16:33

To nie jest fabryczna kontrolka. Może jakaś blokada z sygnalizacją

one loVWe

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

Post autor: Gitner » wt kwie 24, 2007 16:35

Masz hak? Moze instalacja byla dokladana, a kontrolka jest od kierunkow przyczepy..

Pozdro
Gitner

2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!

Awatar użytkownika
Młoda
KS KathStyle
KS KathStyle
Auto: Czarna Wdowa <3

Post autor: Młoda » wt kwie 24, 2007 17:50

U mnie też tak było przydazyło m isieto w piatek 13nastego jak na złosc ja szłam do serwisu a mam chciała jechac do pracy autkiem zawsze z jedynki wrzucała luz nie wiem czemu i późnie chciała zmienic z luzu na jedynke i dupppa zbita nie mogła :( więc pojechałam na parking odrazu po serwisie i ruszyłam go na jedynce pojechalam do przodu , w ten czas tarcze sprzegła i skrzyni sie odblokowały i biegi juz normalnei chodziły :bajer:

:satan: Squad Nocne Mary Enigmatycznie... "(...) Jeśli niebo - to siódme, jeśli piekło -to samo dno. Żadnych półśrodków(...)"

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”