Czy na tym przewodzie jest trójnik i dodatkowy przewód do czujnika ciśnienia który jest pod zegarami i jego zadanie jest odczyt spalania do ekonomizera?
A pytam się dlatego bo ten dodatkowy przewód mam teraz nie podłączony, ponieważ uszkodzony mam ekonomizer, czyli na tym przewodzie z czwartego gara a serwo jest jakby dziura.
Przewód ten odpięto mi u mechanika i teraz wisi w „powietrzu”.
Twoja sugestia może być dla mnie bardzo istotna. Bardzo dzięki . Czekam na odpowiedź.
Benzyna w oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
tak....Jeśli masz MFA lub ekonomizer to on wyznacza spalanie na podstawie pomiaru podciśnienia w kolektorze ssącym właśnie......
było kilka MK2 ... nawet GTI
było Audi 80 B4 1.9TDi 1Z
było MK4 Generation ____BLUE___1.9TDI-ALH
jest VW T3 Westfalia 1.6TD JX wysoki dach
[img]http://images20.fotosik.pl/197/c7ce2f0b29677834.jpg[/img]
było Audi 80 B4 1.9TDi 1Z
było MK4 Generation ____BLUE___1.9TDI-ALH
jest VW T3 Westfalia 1.6TD JX wysoki dach
[img]http://images20.fotosik.pl/197/c7ce2f0b29677834.jpg[/img]
czyli na 100% to bedzie przyczyna Twoich problemów!!! Musisz albo podłaczyc przewód albo zaslepić tą dziurkę od strony cylindra. A tak na marginesie to zmien mechanika bo ci tylko biedy kolejnej narobi!!!
Powodzenia!!!
napisz czy pomogło i koniecznie wymien olej!!!
Powodzenia!!!
napisz czy pomogło i koniecznie wymien olej!!!
VW jest Bogiem, GLOF nałogiem, PRĘDKOŚĆ zabawą, a SZCZĘŚCIE podstawą!!!
[ bo inaczej to srogie mandaty czekają ;) ]
[ bo inaczej to srogie mandaty czekają ;) ]
Dzięki za dobrą poradę. Dziurę zaślepiłem. Olej zmieniłem i czekam na to czy poziom oleju mi wzrośnie. Na razie nie czuć benzyny w oleju.
Jeszcze raz dzięki.
[ Dodano: Czw Maj 10, 2007 5:22 pm ]
Po przejechaniu ok 300 km w mieście poziom oleju nie wzrósł. Myślę że sprawa mieszania się benzyny z olejem została rozwiązana.
Jeszcze raz dzięki.
[ Dodano: Czw Maj 10, 2007 5:22 pm ]
Po przejechaniu ok 300 km w mieście poziom oleju nie wzrósł. Myślę że sprawa mieszania się benzyny z olejem została rozwiązana.