Nie slyszalem o regulacjach,ale moge sie mylic, glowny powod zgrzytania to synchronizator, wymienilem i byl spokój.Wiesław pisze:U mnie na 2 zgrzyta. prawdopodobnie trzeba to wyregulować. Ustawiać na jednce. coś jest napisane w książce serwisowej jak to zrobić.
Problem z biegami w MKIII
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
ale ile kosztuje wymiana i części, a może da się to zrobić samemu??[/quote]Nie pamietam ile placilem za robocizne bo to znajomy mi zakladal, a synchronizator kupilem w uzywce ale w dobrym stanie za 50 zl ale to do dwojki i bylo to jakis czas temu, a jaka cena do trojki to nie mam pojecia.Unicron pisze:[quote="Mateusz_vwNie slyszalem o regulacjach,ale moge sie mylic, glowny powod zgrzytania to synchronizator, wymienilem i byl spokój.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
To moga byc poduchy ale nie musza. W wiekszosci przypadkow to nie sa poduchy. Ja mam nowe poduchy i nie ma to wplywu na zgrzytanie 2ki.
Teoretycznie mozna z tym jezdzic jesli sie przyzwyczai i umiejetnie wrzuca bieg. Ja mam juz to opanowane i nic mi nie zgrzyta... trzeba porzadnie wysprzeglac.
Jak koledzy wspomnieli jedyna opcja to remont skrzyni ale to kosztuje ok 500zl. Dla jednego malo dla drugiego duzo. Dla mnie duzo.
Pozdrawiam
T.
Teoretycznie mozna z tym jezdzic jesli sie przyzwyczai i umiejetnie wrzuca bieg. Ja mam juz to opanowane i nic mi nie zgrzyta... trzeba porzadnie wysprzeglac.
Jak koledzy wspomnieli jedyna opcja to remont skrzyni ale to kosztuje ok 500zl. Dla jednego malo dla drugiego duzo. Dla mnie duzo.
Pozdrawiam
T.
POMYSŁ
MAM POMYSŁ PROSZE O WPISANIE MNIEJ WIĘCEJ PTRZEBIEGU W KM PRZY KTÓRYCH NP. 2 ZGRZYTA JA MAM JAKIEŚ 270 TYS. ZOBACZYMY ILE TE SKRZYNIE WYTRZYMUJĄ??????Thor pisze:To moga byc poduchy ale nie musza. W wiekszosci przypadkow to nie sa poduchy. Ja mam nowe poduchy i nie ma to wplywu na zgrzytanie 2ki.
Pozdrawiam
T.
Jezeli nie wchodza wam biegi np. 1,3,5 tak jak mi sie to czasem zdarzalo ktos z forum poradzil mi aby uzyc regulacji ktora znajduje sie przy skrzyni przy tej przeciwwadze, koło linek, jest to sruba klucz 13 na mimośrodzie, lekkie przesuniecie w ktoras strone daje efekt. Mo wyregulowal to znajomy mechanik, zajelo mu to 2min, jest teraz duzo lepiej. Sa tam 2 linki wiec 2 regulacje ja regulowalem tylko ta z gory , ta z dolu w tym podobno nie pomorze tak powiedzial mechanik.
Przebieg 230tys TDI
Pozdr
Przebieg 230tys TDI
Pozdr
Poprzednio: UAZ, frontera , sierra , xantia, astra , vento , audi a4,
To jest sposob na ciezko wchodzace biegi, na zgrzytanie to raczej nie pomoze, zgrzytanie opisywal ktos wczesniej piszac o wymianie synchronizatorów. Tez mialem problem z 1 czasami nie chciala wejsc wogole i trojka dziwnie czasami wskaiwala na 2 razy, teraz juz jest raczej plynnie. Jak sie przesunie ta regulacje na max wprawo czy do siebie to zamiast wstecznego jest jedynka, niezle sie zdziwilem jak chcialem pojechac na przetestowanie nowych ustawienUnicron pisze:czy sposób, który podałeś pomaga tylko na zgrzytanie skrzyni czy też na ciężko wcxhodzące biegi.
U mnie 1 ciżęko wchodzi a zgrzyta sporadycznie gdy za szybko ja wrzucę.
Czy u Ciebie za każydm razzem zgrzytało??
210 tys km-licznik/naprawdę 260tys km
Poprzednio: UAZ, frontera , sierra , xantia, astra , vento , audi a4,