wysokie ciśnienie w układzie chłodzenia (twarde węże)

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

adi87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: Octavia 1 '99
Silnik: AEE
Kontakt:

wysokie ciśnienie w układzie chłodzenia (twarde węże)

Post autor: adi87 » ndz kwie 22, 2007 22:44

Problem wygląda tak: Dzisiaj tak z ciekawości zajrzałem pod maske i ścisnąłem wąż od chłodnicy (ten górny gruby) i twardy był tzn troche ścisnąć się dało. no nic myślę sobie nagrzany po 3km jazdy to on nie jest to odkręciłem ostrożnie korek od zbiorniczka i wywaliło płyn (przejechałem tylko 3km po całej nocy stania w garażu) czy to jest normalne żeby po takiej krótkiej jezdzie wywaliło płyn?

KrisT
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: KrisT » ndz kwie 22, 2007 22:50

Mnie to wygląda na uszkodzenie uszczelki pod głowicą. pod wpływem kompresji część sprężonych gazów z cylindra "przebija" się do kanału wodnego.. A płyn który wywaliło był jakby to powiedzieć zbąbelkowany? Jeśli tak to masz przyczyne.. Najlepiej sprawdzić kompresję różnica na garnku bedzie oznaczać uszkodzenie uszczelki.
Niech jeszcze inni sie wypowiedzom.

adi87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: Octavia 1 '99
Silnik: AEE
Kontakt:

Post autor: adi87 » ndz kwie 22, 2007 23:04

KrisT, potwierdziles moje przypuszczenia... kurde jakies 20kkm temu byla założona nowa uszczelka... chodzi Ci o to czy płyn który został w zbiorniczku był zbąbelkowany? jeśli o to chodzi to nie był

[ Dodano: 22 Kwi 2007 23:06 ]
bym musiał go odpalic z odkręconym zbiorniczkiem i zobaczyc czy bąbelkuje

[ Dodano: 23 Kwi 2007 21:30 ]
dzisiaj koszmar... silnik sie grzeje, wode wywala przez korek, w aucie zimno, wentylator sie nie wlacza, swiec nie grzeje... narazie mam do dyspozycji mk3 ze skrzynia ktora sie moze w kazdej chwili rozpasc :grrr:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”