auto : VW Golf 2 1.6 Diesel (JP) wersja GL z automatyczną skrzynią biegów
Postaram się krótko i rzeczowo

Zauważyłem kilka rzeczy :
1. Gdy pokonuje prędkości około 90-100 km/h coś mi wyje :/
2. Ostatnio to słyszę również przy niższych prędkościach jak np. lekko trzymam nogę na gazie
3. Tak samo to udaje mi się usłyszeć jak jadę na luzie takie wycie (mam bardzo uczulony słuch na takie rzeczy)
4. Przy prędkościach na przykład 90-100 jak dodam gazu to czasami za każdym razem wyje a czasami ciągle a czasami w ogóle
5. Również, mam takie odczucia, że jak pokonuje dynamiczniej ten okres to jest ciszej i szybciej ale to naturalne
6. Również, z tego co zauważyłem, gorzej wyje jak jadę pod górę niż jak z niej zjeżdzam ale to chyba przez to, że z górki jest łatwiej

7. czasami wcale nie wyje, czasami utrapienie
8. W moim odczuciu również na nierównościach wycie staje się przerywane, tak jakby co dół to na chwile przestaje
9. Również jak silnik jest w miarę zimny tzn nie nagrzeje się to wycie prawie wcale nie występuje
10. notorycznie moje felgi z przodu się nagrzewają, tzn są dużo cieplejsze niż powinny być
Teraz tak podejrzewam albo łożyska przód albo skrzynie (nie daj Boże), ale coś mnie bardziej przekonuje do łożysk jednak, a z racji, że lipa z pieniędzmi piszę tutaj

Teraz tak, wymieniłem u siebie w jakimś tam okresie, będzie łatwiej może wykluczyć :
Cały rozrząd, paski wspomy i alternatora, filtry powietrza i paliwa razem z zaworkiem, oleje w silniku i skrzyni (nie brakuje), płyny i dużo innych takie podstawowe rzeczy

Teraz co radzicie, wiem, że wypadałoby dźwignąć przód i pokręcić kołem ale na razie nie miałem czasu

Słucham propozycji, bo ja to i tak zrobię, jeszcze nie wiem co, ale zrobię bo ja nie będę tak jeździł