witam mam taki oto problem, podczas dluzszej jazdy z moim autkiem dzieje sie cos dziwnego. temperatura na 90 C a auto zaczyna "przerywac" podczas dodawania gazu. dziwne tymbardziej ze dzieje sie tak zawsze na dluzszych trasach. tzn dojezdzam do pracy ok 10 km, motor rozgrzewa sie normalnie do 90 C i nic dziwnego sie nie dziej natomiast gdy przejade ok 50 km tem. silnika ta sama tzn 90'C a auto zaczyna dziwnie reagowaqc na wcisniecie pedalu gazu. jesli ktos spotakal sie z czym podobnym bede wdzieczny za rade. dodam jescze ze:
filtr pow. wymieniony w grudniu, swiece nowe w styczniu, kopolka i palec rozdzielacza ok. byly czyszczone, lambda wymieniona w kwietniu, gazik wyregulowany, motor 1,6 AEA-75 KM, zagazowany na Autronicu, macie jakies propozycje czy od razu kupic przewody WN?
pozdrawiam.
golfik przerywa...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
jak na rozgrzanym to raczej nie rpzewody, ale możesz wymienić,
może masz jakieś przedmuchy między wtryskiem a kolektorem i ci sie lewe powoetrze dostaje, moze ci przepływomierz pada bo na gazie to czesta usterka i przepływomierze ponoc padają.
moze pompa paliwa nie wyrabia, ale to bym raczej wykluczył skoro tylko na trasie i na rozgrzanym silniku, albo poprostu w miescie tego nie czujesz bo co chwila ruszasz dodając gazu itp.
sprawdz tez ukłąd dolotowy, moze masz cos zapchane i zamało powietrza dostaje, dymi wtedy na czarno? albo przeciwnie, zadużo powietrza i jest za ubogo i dławi
może masz jakieś przedmuchy między wtryskiem a kolektorem i ci sie lewe powoetrze dostaje, moze ci przepływomierz pada bo na gazie to czesta usterka i przepływomierze ponoc padają.
moze pompa paliwa nie wyrabia, ale to bym raczej wykluczył skoro tylko na trasie i na rozgrzanym silniku, albo poprostu w miescie tego nie czujesz bo co chwila ruszasz dodając gazu itp.
sprawdz tez ukłąd dolotowy, moze masz cos zapchane i zamało powietrza dostaje, dymi wtedy na czarno? albo przeciwnie, zadużo powietrza i jest za ubogo i dławi
Mk3 GTI 16V ABF
OO wreszcie cos konkretnego! sprawdze czy nie dostaje gdzies lewego powietrza moze pod wplywem wysokich temp. cos sie rozszczelania, byc moze to przeplywomierz wiesz jak go sprawdzic ?
Natomiast czy dymi na czarno? hmm tego nie wiem taka sytuacja ma miejsce podczas jazdy i to dlugiej w lusterku czarnej smugi nie widzie
Co do wyregulowania to mieszanke na Autronicu mam ustawiona na styl jazdy - sportowy.
pozdrawiam
Natomiast czy dymi na czarno? hmm tego nie wiem taka sytuacja ma miejsce podczas jazdy i to dlugiej w lusterku czarnej smugi nie widzie

Co do wyregulowania to mieszanke na Autronicu mam ustawiona na styl jazdy - sportowy.
pozdrawiam