Zwarcie na klaksonie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zwarcie na klaksonie
Witam
Mam mały problem z klaksonem. Przy skręcie kierownicą sam zaczyna pipczeć! Myślę, że to jakies zwarcie na szczotkach pod nabą, albo jakiś kabelek dotyka o drugi. Na razie nie mogę tego zlokalizować, ale postanowiłem odłączyć wtyczkę od klaksonu w komorze silnika. Odłączyłem ją a klakson dalej trąbi przy skręcie. Jak to możliwe. W golfach III montowali po 2 klaksony? Jak tak to gdzie jest drugi, żebym mógł go odłaczyć przynajmniej do jutra?
pozdrawiam i czekam na szybkie podpowiedzi
Mam mały problem z klaksonem. Przy skręcie kierownicą sam zaczyna pipczeć! Myślę, że to jakies zwarcie na szczotkach pod nabą, albo jakiś kabelek dotyka o drugi. Na razie nie mogę tego zlokalizować, ale postanowiłem odłączyć wtyczkę od klaksonu w komorze silnika. Odłączyłem ją a klakson dalej trąbi przy skręcie. Jak to możliwe. W golfach III montowali po 2 klaksony? Jak tak to gdzie jest drugi, żebym mógł go odłaczyć przynajmniej do jutra?
pozdrawiam i czekam na szybkie podpowiedzi
Ostatnio zmieniony ndz kwie 22, 2007 19:59 przez h2o, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
U mnie jest 2, jeden jest niedaleko drugiego, chyba są odwrócone względem siebie o 90 stopni. Też nie wiem po co to jest, chyba MK3 z 2 klaksonami mają zamiast mostka przekaźnik klaksonu w skrzynce.h2o pisze:W golfach III montowali po 2 klaksony? Jak tak to gdzie jest drugi, żebym mógł go odłaczyć przynajmniej do jutra?
Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer