zapłon
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zapłon
witam ostatnio przeczysscilem przepustnice bo byla zasyfiona i efekt jest bo przed czyszczeniem dziwnie stopniowo przyspieszal a teraz jest lepiej, jest tlko male pyatinie bo jak odpalam go na zimnym silniku to w momencie rozruchu tak jakby przez chwile wczesniej chcial chwycic i rozruszni zakreci jeszcze troche i dopiero odpala , a przed czysczeniem tak nie bylo - coz to za objaw??
Sprawdz przewody podciśnieniowe i układ przyśpieszenia zapłonu. Zakładam, że nie pomyliłeś przewodów podciśnieniowych. Ja jednak bym wykręcił pierwszą świecę i sprawdził czy zapłon jest w prawidłowej pozycji. Jeśli ci tak dziwnie pali, to albo zapłon (świece, palec, kopułka, przewody w.n. ), albo coś z układem paliwowym. Sprawdz zapłon. A kanalik od podciśnienia do wyprzedzenia konta zapłonu napewno masz drożny? Ja w swoim musiałem przewiercać, bo był tak zapchany, ale raczej to nie to. Zapłon sprawdz!!!
VWpower Golf