Climatronic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- grzesiek81
- Nowicjusz
- Kontakt:
Climatronic
Mam pytanie odnosnie klimy w golfie 4. Zaznaczam ze nigdy z tym nie mialem do czynienia. Chodzi mi o to czy mozliwy jest sam nawiew bez korzystania z klimatyzacji zeby ograniczyc zuzycie paliwa.
Jest możliwy, jak najbardziej.
Ustawisz climatronic na pozycje econ, przyciskając przycisk pierwszy z prawej na dole z napisem "econ"
A potem możesz sterować, na które kratki nawiewu powietrze ma dmuchać
[ Dodano: 19 Kwi 2007 12:12 ]
PoprawiłemChomik pisze:Manualną można wyłączyć a climatronic juz nie, tzn też ją można wyłączyć ale wtedy juz nie będzie żadnego nawiewu :/
chyba że sie myle to niech mnie ktoś poprawi
- grzesiek81
- Nowicjusz
- Kontakt:
Można, można. Po kolei omówię przyciski, żeby więcej niejasności nie było:grzesiek81 pisze:no to spoko. A automatyczna jest ustawiona chyba na 22 jak sie nie myle i tego zmienic juz nie mozna nie?
Naciskając raz otrzymujemy:
Od lewej na górze - przycisk służący do odparowywania szyb, gdy wilgotnośc za duża jest, włącza równie wtedy sprężarkę od klimy, po to aby zabrać nadmiar wilgoci w aucie - zasada on/off
Od lewej dołem:
1. obieg zamknięty powietrza
2. obniżanie prędkości biegu dmuchawy
3. podwyższanie prędkości biegu dmuchawy
4. nawiew głównie przez kratki wentylacyjne na desce
5. nawiew głownie dołem
6. Temperatura wewnątrz auta o 1 stopień w dól (niebieski)
7. Temperatura wewnątrz auta o 1 stopień w górę (czerwony)
8. Econ - opisany w poprzednim poście
Od prawej na górze - włączanie/ wyłączanie klimatyzacji, jeśli temperatura ustawiona przed włączeniem różni się chyba o 2 stopnie od standardu, to włączenie klimy powoduje ustawienie jej automatycznie na 22 stopnie
Uffff
- grzesiek81
- Nowicjusz
- Kontakt:
- grzesiek81
- Nowicjusz
- Kontakt:
- grzesiek81
- Nowicjusz
- Kontakt:
Boogie pisze:Poprawiłem
Miałem kiedyś Climatronic w pasku B3 ale była tak zryta że nic nie dmuchało byś może stąd moja niewiedza
Mam teraz zamiar kupić troche nowszego golfika i chciałem bez klimy (taki uraz po pasacie) ale praktycznie takich samochodów już nie ma, może ktoś powiedzieć na co mam zwrucić uwage w klimie przy kupnie?