bladiiik pisze:Moj ma teoretycznie przejechane 180 tys i zalalem go Lotos semisyntetic 10w/40 i wszystko jest oki.5tys przejechalem i ani grama oleju nie bierze .olej czysciutki jak jadalny kujawski z pierwszego tloczenia:):):)
ja mam taki sam olej i też 5 tys i też ani grama nie bierze, co do silnika i przebiegu to niewierze, ale mam na zegarach 138 tyś, ale to itak pewnie pic na wode:)
co do samoregulatorów, to mi stukały w pt wieczoram jak odpaliłem auto po tygodniu, takie wkurzajace stukanie metaliczne, w ksiazkach jest napisane ze jeżeli auto sie rozgrzeje do temp pracy - 90 st C to powinno ustać, ja go rozgrzałem w pt rano po umyciu i robieniu czegoś, itak komp sie ustawiał po resecie:) i troche niby dalej stukało, ale tak cicho i delikatnie, ale też gdzieś słyszałem ze sie mogą zapowietrzyc i stukają, no wiec jak sie rozgrzał to go nieżle przegazowałem, tak z 1 min sie bawiłem w gazowanie, czasem go chwile potrzymałem na 4 tyś , po tej minuciue stukanie jakiekolwiek ustało i sie juz nie powtórzyło:)