[mk2] samoregulatory

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
igor002
Marysiakra
Marysiakra
Kontakt:

Post autor: igor002 » ndz kwie 17, 2005 23:18

bladiiik pisze:Moj ma teoretycznie przejechane 180 tys i zalalem go Lotos semisyntetic 10w/40 i wszystko jest oki.5tys przejechalem i ani grama oleju nie bierze .olej czysciutki jak jadalny kujawski z pierwszego tloczenia:):):)

ja mam taki sam olej i też 5 tys i też ani grama nie bierze, co do silnika i przebiegu to niewierze, ale mam na zegarach 138 tyś, ale to itak pewnie pic na wode:)

co do samoregulatorów, to mi stukały w pt wieczoram jak odpaliłem auto po tygodniu, takie wkurzajace stukanie metaliczne, w ksiazkach jest napisane ze jeżeli auto sie rozgrzeje do temp pracy - 90 st C to powinno ustać, ja go rozgrzałem w pt rano po umyciu i robieniu czegoś, itak komp sie ustawiał po resecie:) i troche niby dalej stukało, ale tak cicho i delikatnie, ale też gdzieś słyszałem ze sie mogą zapowietrzyc i stukają, no wiec jak sie rozgrzał to go nieżle przegazowałem, tak z 1 min sie bawiłem w gazowanie, czasem go chwile potrzymałem na 4 tyś , po tej minuciue stukanie jakiekolwiek ustało i sie juz nie powtórzyło:)

Mk3 GTI 16V ABF

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » pn kwie 18, 2005 01:32

moze zamalo jezdzicie samochodami?? samoregulatory sie zapowietrza i sa takie efekty. U mnie tez stukaly ale przez 3 miesiace robilem dziennie po 10km a czasami nawet i nie. Zalalem nawet nowy olej Statoil 10w40 i tak dalej stukaly. Ostatnio zaczalem robic trasy dzien w dzien po 100-150km i z rana po odpaleniu po ok 2 sek jest cisza nic nie stuka a juz myslalem ze tez bede musial wymieniac te samoregulatory.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”