Niskie ciśnienie na cylindrach w SDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Niskie ciśnienie na cylindrach w SDI
o czym może świadczyć niskie ciśnienie na Cylindrach w Golfie IV 1.9 SDI? 4
cylindry w granicach 16-22 bar. Miesiąc temu wymieniałęm 2 korbowody
ponieważ auto było po dachowaniu, głowicy nie robiłem bo zdaniem mech. nie trzeba było. Oczywiście specjalistycznie tego nie sprawdzał (pod tłoki dostał się olej, ktoś odpalił i
.....). Tak jak na wstępie co może być przyczyną tak niskiego ciśnienia??
cylindry w granicach 16-22 bar. Miesiąc temu wymieniałęm 2 korbowody
ponieważ auto było po dachowaniu, głowicy nie robiłem bo zdaniem mech. nie trzeba było. Oczywiście specjalistycznie tego nie sprawdzał (pod tłoki dostał się olej, ktoś odpalił i
.....). Tak jak na wstępie co może być przyczyną tak niskiego ciśnienia??
Trzeba zrobic próbę olejową, jeżeli po wstrzyknięciu strzykawka oleju do cylindra po zmierzeniu cisnienie wzrosnie to wina pierścieni, jeżeli nie to najczesciej nieszczelne zawory. Powiem Ci tak niżej pisałem o takim zjawisku w naszym rodzinym MK IV TDI, ze jeden zawór chyba był nieszczelny ułamał się i pękł tłok i to nagle bez żadnej przyczyny, w czasie jazdy przy 30km/h. Nie wiem czemu ale w TDI, SDI zawory i tłoki w pewnym okresie miały jakas wadę materiałową. I akurat trafiliśmy na taki model. Mam nadzieję, ze u Ciebie wystarczy tylko dotzrec zawory.