[mk2] samoregulatory
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
[mk2] samoregulatory
Witam jakiś czas temu wymieniałem samoregulatory w moim golfiku bo któryś tam pukał.Zrobiłem jakieś 3000 km i znowu to samo.Mechanior u którego wymieniałem twierdzi że wystarczy wymienić olej i filtr i będzie dobrze(do wymiany pozostało 1500 km)Mam pytanko czy mechanior ma rację czy mnie kręci bo odwalił fuszerę.Jak by tak miało być to nie podaruję mu tych 200 zł + robocizna.Co wy na to proszę o komentarze
MK3 TDI może kiedyś
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Re: samoregulatory
Nowe nie powinny stukać,moich nigdy nie wymieniałem i stukną 2 sekundy jeśli autko stoi 2 dni nie palone,a poziom oleju jeśli jest utrzymywany międzyRobert Raburski pisze:Witam jakiś czas temu wymieniałem samoregulatory w moim golfiku bo któryś tam pukał.Zrobiłem jakieś 3000 km i znowu to samo.Mechanior u którego wymieniałem twierdzi że wystarczy wymienić olej i filtr i będzie dobrze(do wymiany pozostało 1500 km)Mam pytanko czy mechanior ma rację czy mnie kręci bo odwalił fuszerę.Jak by tak miało być to nie podaruję mu tych 200 zł + robocizna.Co wy na to proszę o komentarze
min-max nie ma nic do stukania.Po wymianie szklanek popychaczy powinny być wstępnie wyregulowane specjalnymi płytkami.A może to nie "regulatory"
a sworzeń tłoka ma luz? Daje podobny odgłos i cichnie po wymianie oleju.
Moj ma teoretycznie przejechane 180 tys i zalalem go Lotos semisyntetic 10w/40 i wszystko jest oki.5tys przejechalem i ani grama oleju nie bierze .olej czysciutki jak jadalny kujawski z pierwszego tloczenia:):):)
....::::VW Passat 1.8 Kombi::::.....
MoJe AuTkO : http://vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2202
MoJe AuTkO : http://vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2202
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
- Red Spider
- Mały gagatek
Re: [mk2] samoregulatory
moj znajomy mial podobnie - zrobil jakieś 1000km i zaczely dzwonic, zajechal do mechaniora z reklamacja wymienili mu na nowe ale innej firmy i jest cacyRobert Raburski pisze:Witam jakiś czas temu wymieniałem samoregulatory w moim golfiku bo któryś tam pukał.Zrobiłem jakieś 3000 km i znowu to samo.Mechanior u którego wymieniałem twierdzi że wystarczy wymienić olej i filtr i będzie dobrze(do wymiany pozostało 1500 km)Mam pytanko czy mechanior ma rację czy mnie kręci bo odwalił fuszerę.Jak by tak miało być to nie podaruję mu tych 200 zł + robocizna.Co wy na to proszę o komentarze
Pozdro