witam czy ktoś skomentuje te logi????
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jak chcesz diagnozować przepływkę to zrób logi 008husio pisze:zrobiłem logi kanału 003 czy to przepływka
eee z ja mam 8 bitowy i tez takie wartosci osiaga ;pdziechu pisze:Przeplywka raczej ok, choc logi nie sa dobrze zrobione. Jednak widac ze sygnal przplywki osiaga wartosc 847,9, to wartosc maksymalna dla przeplywki ze sterownikiem 16to bitowym w 1z. Padanie przeplywki polega najczesciej na tym, ze nie osiaga sygnalu maksymalnego bez wzgledu na ilosc przeplywajacego powietrza. Tak wiec przeplywka jest na 90% sprawna.
cos pomieszałeśdziechu pisze:Jednak widac ze sygnal przplywki osiaga wartosc 847,9, to wartosc maksymalna dla przeplywki
dla mnie jest na 50% niesprawna wg tych danych które są - przy 4000 rpm mniej niż 700mg/Rdziechu pisze:Tak wiec przeplywka jest na 90% sprawna
Adamm pisze:eee z ja mam 8 bitowy i tez takie wartosci osiaga ;p
Wlasnie calkiem odwrotnie, wartosc max w mapach to 850, ale w sterownikach 16bit maksymalna wartosc z przetwornika A?C to dokladnie 847,9, poczytaj o tym np. na forum diagtronika. Dalej utrzymuje ze przeplywka jest sprawna.cowboy pisze:847,9 to wartośc jakby referencyjna...
dobra przepływka pokazuje 950
pokaz mi gdzie ona pokazuje w tych logach 847,9 - bo ja widze tylko raz a np przy 400 rpm poniżej 700dziechu pisze:Wlasnie calkiem odwrotnie, wartosc max w mapach to 850, ale w sterownikach 16bit maksymalna wartosc z przetwornika A?C to dokladnie 847,9, poczytaj o tym np. na forum diagtronika. Dalej utrzymuje ze przeplywka jest sprawna
po tym że Ci jakby odcina turbo to nie wychodzi na przepływkęhusio pisze:witam mam takie objawy: silniczek przy pewnych obrotach zaczyna dziwnie pracować i tak jakby odcinało turbo, jeśli jade V to tak około 120km/h, przy obciażeniu szybciej zrobiłem logi kanału 003 czy to przepływka???
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 29 gości