witam wszystkich milosnikow golfow
moje pytania :
1) gdy nawet jest cieply (silnik TD mk3) i dam pedal w podloge (w szczegolnosci na luzie) to puszcza olbrzymiego czarnego baka, przy predkosciach 110-130 jak dalej gazuje to sa momenty jakby nie mial sil i sie dusil. co to moze byc??
2)jaka powinna byc cena wymiany oleju silnikowego (mam wlasny), flitrow(paliwa, powietrza, oleju i kabiny).
z gory dzieki za odpowiedz jestem kompletnym laikkeim wiec wybaczcie!
kilka pytan do specow (dymienie, olej, filtry)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
a filtr powietrza w jakim masz stanie?? czarny dym moze swiadczyc o braku powietrza wzgledem paliwa, jedno i drugie moze byc spowodowane filterkiem, choc tak jak kolega napisal diesle lubia zadymic na czarno, co mi sie jeszcze nasowa to moze byc zwykla sadza ktora sie osadzila w tlumiku i pod mocnym obciazeniem ja wywala
Pozdrawiam Bizak
poprostu wydmuchales luzna sadze z tlumika, a potem szly juz same bezbarwne spaliny tak na moj rozumkrzysss3 pisze:heh pomyslalem na ta "smola" ktora moze zalegac w tlumiku wiec pomyslalem jak ja wyrzucic no i odpowiedz sama sie nasunela(pedal do dechy) zadimil jakies 5 sek. pozniej jeszcze raz i poszedl dym ale juz jasny za kolejnym razem prawie w ogole. czy to jestt mozliwe?
Pozdrawiam Bizak