Nawigacja MFD i zewnętrzne źródło obrazu
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Nawigacja MFD i zewnętrzne źródło obrazu
http://mitglied.lycos.de/machdasmalnach ... skabel.pdf
Znalazłem na necie taką oto rozpiskę. Zrobiłem ją, polutowałem, podłączyłem i nie działa. Jak jest podłączona to na czarnym ekranie nawigacji widać jedynie lekko jaśniejsze czarne poziome paseczki latające po ekranie. Gdy odłącze nie ma tych pasków. Czy wogóle może taka przejściówka zadziałać?
Pozdrawiam
Znalazłem na necie taką oto rozpiskę. Zrobiłem ją, polutowałem, podłączyłem i nie działa. Jak jest podłączona to na czarnym ekranie nawigacji widać jedynie lekko jaśniejsze czarne poziome paseczki latające po ekranie. Gdy odłącze nie ma tych pasków. Czy wogóle może taka przejściówka zadziałać?
Pozdrawiam
czy to ten kabel http://www.commentcamarche.net/guide-ac ... -technique
Jesli tak to wysyła on kompozytowy sygnał video. Czyli nieakceptowany przez przejściówkę którą opisałeś.
Przez SCARTA można przełsłać sygnał wideo na trzy sposoby:
Kompozyt - całość sygnału w jednym drucie (pomijam mase)
s-video - 2 druty osobno chrominancja i luminacja,
RGB - czyli 4 druty (osobno kolory i synchronizacja).
ponadto na scarcie są piny odpowiedzialne za informowanie odbiornika w jakim standardzie jest rpzesyłany sygnał.
Najwyrazniej (słabo u mnie z niemieckim) kabel (scart) oczekuje na sygnał w standardzie RGB a ty z uporem maniaka podajesz zespolony sygnał wizyjny.
Zeby było śnieszniej co sygnał RGB i kompozyt używają zupelnie innych wyprowadzeń na wtyczce. Tak więć zyczę powodzenia
PS.
na 100% w sieci znajdziesz dokładny opis scarta
Jesli tak to wysyła on kompozytowy sygnał video. Czyli nieakceptowany przez przejściówkę którą opisałeś.
Przez SCARTA można przełsłać sygnał wideo na trzy sposoby:
Kompozyt - całość sygnału w jednym drucie (pomijam mase)
s-video - 2 druty osobno chrominancja i luminacja,
RGB - czyli 4 druty (osobno kolory i synchronizacja).
ponadto na scarcie są piny odpowiedzialne za informowanie odbiornika w jakim standardzie jest rpzesyłany sygnał.
Najwyrazniej (słabo u mnie z niemieckim) kabel (scart) oczekuje na sygnał w standardzie RGB a ty z uporem maniaka podajesz zespolony sygnał wizyjny.
Zeby było śnieszniej co sygnał RGB i kompozyt używają zupelnie innych wyprowadzeń na wtyczce. Tak więć zyczę powodzenia
PS.
na 100% w sieci znajdziesz dokładny opis scarta
Właśnie taki kabel, w ostatnim podejściu zmieniłem taktykę, nie używam SCART. Teraz mam 3 chinche, 2 od audio i 1 od video.Audio działa więc tylko ten video został,w ostatnim setupie przejścia było tak że video masse(na zewnątrz chincha) i NTSC/PAL (w środku chincha). Jak ustawie w telefonie NTSC lub PAL to na obu nic się nie pokazuje.W pierwszym podejściu były przynajmniej paski na PAL.
- navi-forum.pl
- Nowicjusz
- Kontakt: