Co zrobic z sonda? Wypiac czy nie?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
LCQ
Użytkownik
Użytkownik

Co zrobic z sonda? Wypiac czy nie?

Post autor: LCQ » pn kwie 16, 2007 16:32

Cześć

Mam pytanie co byście zrobili na moim miejscu ,mam sprawna lambde ale kiedy jest podpięta dusi mi strasznie auto ,nie ciągnie jak trzeba,kiedy ją odepne auto wariuje z nadmiaru mocy jak oszalałe ,wkręca sie na obr błyskawicznie,ale jest jeden minus pali mi wtedy 2litry więcej !,co mi poradzicie bo już sie pogubiłem,co zrobić??

Dzięki za wszelką pomoc :okej:
Ostatnio zmieniony pn kwie 16, 2007 19:35 przez LCQ, łącznie zmieniany 1 raz.

zxcv2
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: zxcv2 » pn kwie 16, 2007 16:38

to zależy od Twojego portfela i od Twoich wymagań tylko.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn kwie 16, 2007 16:46

Cały silnik przekładałeś z osprzętem od 2E? Czy coś jest pomieszane? Np przepływka?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
LCQ
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: LCQ » pn kwie 16, 2007 17:43

Paweł Marek pisze:Cały silnik przekładałeś z osprzętem od 2E? Czy coś jest pomieszane? Np przepływka?
Wszystko naraz :grin:

[ Dodano: 16 Kwi 2007 17:44 ]
zxcv2 pisze:to zależy od Twojego portfela i od Twoich wymagań tylko.

Czyli nie da sie powiązać w miare spalania i dobrych osiągów???nie wiem co wymyśleć bo już mi sie pomysły skończyły

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn kwie 16, 2007 17:53

Trochę dziwne. Bez sondy mieszanka jest przebogacona, a u Ciebie wygląda że własnie wtedy jest optymalna. Więc coś ze sterowaniem, ciśnieniem paliwa. Pompę masz od 2E czy stare dwie od dwójki czy jak? Regulator ciśnienia benzyny dobry, szczelny?
a być może dziura w dolocie czy serwie? Przepływka z zatartą klapką ? Co już w ogóle sprawdzałeś?
Robiłeś test spalin z rurki od kolektora wydechowego?
A może po prostu jest dobrze?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
LCQ
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: LCQ » śr kwie 18, 2007 23:23

Paweł Marek pisze:Trochę dziwne. Bez sondy mieszanka jest przebogacona, a u Ciebie wygląda że własnie wtedy jest optymalna. Więc coś ze sterowaniem, ciśnieniem paliwa. Pompę masz od 2E czy stare dwie od dwójki czy jak? Regulator ciśnienia benzyny dobry, szczelny?
a być może dziura w dolocie czy serwie? Przepływka z zatartą klapką ? Co już w ogóle sprawdzałeś?
Robiłeś test spalin z rurki od kolektora wydechowego?
A może po prostu jest dobrze?
Właśnie wszytsko jest ok!! i tu jest problem :grin: jak ktoś miałby pomysł to z chęcia posłucham dzięki :grin:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”