Tak jak wczesniej pisałem zabrałem sie dzisiaj za monataż alarmu w MK4.
Napotkałem na dwa problemy:
Pierwszy z nich to w jaki sposób najbardziej bezkolizyjnie przejść z przewodami z kokpitu do komory motoru. Muszę przejsć z czterema przewodoami do syreny, kierunkowskazów i przekażnika odcinającego.
Druga sparawa to niebardzo moge nawieżyć miejsce podłącenia do cenatralnego zamka.
Posiadam orginalny centralny zamek sterowany pilotem (RF) w kluczyku. Zakupilem alarm króry jest uzbrajany i rozzbrajany impulsem centralnego zamka.
Proszę o wszelkie wskazówki.
Dzięki i pozdrawiam.
Montaż alarmu C.D.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jesli chodzi o umiejscowienie centralki to juz zdecydowalem gdzie bedzie, przewody kabinowe juz podłączylem z wyjatkiem przewodów idących do zamka.
Co do przejscia z przewodami do komory silikowej to problem polega na tem ze widać gdzie one przechodzą z tym że są one tam tak szczelnie upchane ze bez przebijania gumy bedzie problem tym bardziej że przewody nienależą do cienkich, pozatym nigdzie niewidać w komorze silnika gdzie one wychodzą jest to tak wszystko tak szczenie zabudowane że nawet niewiem gdzie szukać.
Może ktoś ma jakieś pomysły jak to namierzyć.
Co do przejscia z przewodami do komory silikowej to problem polega na tem ze widać gdzie one przechodzą z tym że są one tam tak szczelnie upchane ze bez przebijania gumy bedzie problem tym bardziej że przewody nienależą do cienkich, pozatym nigdzie niewidać w komorze silnika gdzie one wychodzą jest to tak wszystko tak szczenie zabudowane że nawet niewiem gdzie szukać.
Może ktoś ma jakieś pomysły jak to namierzyć.
-
- Użytkownik
Musisz sie przebic przez gume albo przebic sie przez zaslepke od drugiego otworu ktory jest 10 cm od tego pierwszego. Rozpiske pod alaram zapewne dostales? kolory kabli znasz pod ktore masz sie podpiac?
kabelki od centralnego znajdziesz w drzwiach kierowcy, nie w progu. WIec musisz zdjac tapicerke z drzwi.
kabelki od centralnego znajdziesz w drzwiach kierowcy, nie w progu. WIec musisz zdjac tapicerke z drzwi.
-
- Użytkownik
ja sie podlaczylem do przewodow w drzwiach.
tutaj masz link : http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... cbc0042a18
Zepol napisal tam jak sie podlaczyc bez rozbierania drzwi, ale ja tego nie probowalem, wiec nie biore za to odpowiedzialnosci:]
tutaj masz link : http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... cbc0042a18
Zepol napisal tam jak sie podlaczyc bez rozbierania drzwi, ale ja tego nie probowalem, wiec nie biore za to odpowiedzialnosci:]