Czy byl elektryczny szyberdach do MK2?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy byl elektryczny szyberdach do MK2?
Witam w prawdzie mam scirocco nie golfa i do tego nie mam szyberdachu:) ale znajomy przesłał mi dziś linka do takiej aukcji:
http://www.allegro.pl/item180777072_vw_ ... ytas_.html
Ten mój znajomy chce to kupić do swojego MK2 zwłaszcza że sprzedajacy jest gdzieś z okolic mojego miasta i pytał mnie o radę bo on się wogóle nie oriętuje w takich sprawach, czy faktycznie nie było fabrycznego elektrycznego szyberdachu do golfa2?
Daje to jako ciekawostkę, co o tym sądzicie?
http://www.allegro.pl/item180777072_vw_ ... ytas_.html
Ten mój znajomy chce to kupić do swojego MK2 zwłaszcza że sprzedajacy jest gdzieś z okolic mojego miasta i pytał mnie o radę bo on się wogóle nie oriętuje w takich sprawach, czy faktycznie nie było fabrycznego elektrycznego szyberdachu do golfa2?
Daje to jako ciekawostkę, co o tym sądzicie?
Ostatnio zmieniony wt kwie 10, 2007 17:16 przez Pan_sowa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wlasnie dzisiaj zupelnie przez przypadek kupilem silnik z elektrycznego szyberdachu do vw....ale z golfa 3....za przelacznik i silniczek zaplacilem 70zl.....teraz tylko podlaczyc i zrobic ladnie obudowe co nie jest problemem..wiec ta cena z allegro mnie smieszy a wiem ze ten gosc ma jeszcze pare takich zestawow
- barteKKK03
- V.I.P.
Poszła plota kiedyś że jakaś seria wyszła na rynek USA z el. szybrem... ja podchodzę do tego sceptycznie i nie wierze żeby coś takiego miało miejsce. Ja tez będę montował u sobie taki szyberek, zakupiłem już silniczek z mk3, pozostała jeszcze kwestia zmodyfikowania zębatki a silniczku, żeby dobrze współpracowała z tą z mk2. Panel sterowania też można dorobić samemu. A cena za ten komplet w linku strasznie atrakcyjna nie jest.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Robert89 pisze:witam z tego co sie orientuje to nie było mk2 z elektrycznym szyberdachem
Zdarzają się często na np. widziałem kilaka wystawionych na autoscout24.de przeważnie GT i GTI pewnie szły na niemiecki rynek za dopłatą,ale w realu się nigdy nie spotkałem
[ Dodano: Nie 15 Kwi, 2007 ]
Tu link do jednego http://www.autoscout24.pl/home/index/de ... =1500&zip=
Było MK II GTI jest A6 quattro TDI
Witam
Jestem posiadaczem szyberdachu elektrycznego w MKII z "oryginalnym" panelem, wraz z dodatkowym światłem do czytania map.
Musiała istnieć seria na USA z takim wyposażeniem, choć na panelu nie ma numeracji VW, prawdopodobnie ktoś to specjalnie dla VW robił.
Jeśli chodzi o napęd to idealnie pasuje z AUDI 100 lub 200 w lat 80 tych (koło zębate i rozstaw 2 śrub mocujących) oraz załączanie przekaźnika (szerokość szyberdachu jest identyczna).
Nie zalecam adoptować z MKIII lub CORRADO (dużo przeróbek i można zniszczyć przekładnie szyberdachu).
Jesli ktoś chce obejrzeć panel prześlę zdjęcia na maila
Jestem posiadaczem szyberdachu elektrycznego w MKII z "oryginalnym" panelem, wraz z dodatkowym światłem do czytania map.
Musiała istnieć seria na USA z takim wyposażeniem, choć na panelu nie ma numeracji VW, prawdopodobnie ktoś to specjalnie dla VW robił.
Jeśli chodzi o napęd to idealnie pasuje z AUDI 100 lub 200 w lat 80 tych (koło zębate i rozstaw 2 śrub mocujących) oraz załączanie przekaźnika (szerokość szyberdachu jest identyczna).
Nie zalecam adoptować z MKIII lub CORRADO (dużo przeróbek i można zniszczyć przekładnie szyberdachu).
Jesli ktoś chce obejrzeć panel prześlę zdjęcia na maila
- barteKKK03
- V.I.P.