Klima manualna
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- moontower
- Mały gagatek
- Kontakt:
Klima manualna
witam wszystkich forumowiczów. mam taki problem. nie chłodzi mi klima w 1,6 AKL (manualna). jak ją włączam to coś się dzieje tzn. silnik inaczej zaczyna pracowac, ale nie uruchamia się wentylator (chyba powinien?), ani nie zaczyna lecieć znacznie chłodniejsze powietrze. czy waszym zdaniem jest to za niski poziom tej cieczy chłodzącej czy może coś innego? czekam na wasze rady i z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
spadają na chwile lekko obroty? jeżeli tak to sprężarka sie włącza i zwieksza sie obciążenie silnika (normalny objaw)moontower pisze:jak ją włączam to coś się dzieje tzn. silnik inaczej zaczyna pracowac,
prawdopodobnie masz pustą instalacje klimy, trzeba podjechać na warsztat gdzie robią przeglady i servis klimy i nabić ją (chyba że wyjdzie jakaś nieszczelność to ją usuną), koszt nabicia i przegladu (zależnie od warsztatu) to 200 - 250złmoontower pisze:ani nie zaczyna lecieć znacznie chłodniejsze powietrze.
...
- moontower
- Mały gagatek
- Kontakt:
[quote="misiek10111"]spadają na chwile lekko obroty? jeżeli tak to sprężarka sie włącza i zwieksza sie obciążenie silnika (normalny objaw)
właśnie sprawdzałem to po włączeniu klimy obroty lekko wzrastają i silnik jakby równiej pracuje. Czy to też w wyniku większego obciążenia silnika przez sprężarkę?
właśnie sprawdzałem to po włączeniu klimy obroty lekko wzrastają i silnik jakby równiej pracuje. Czy to też w wyniku większego obciążenia silnika przez sprężarkę?
Poprostu ECU dostaje sygnał że włączyła sie sprężarkia i podnosi obrotymoontower pisze:właśnie sprawdzałem to po włączeniu klimy obroty lekko wzrastają i silnik jakby równiej pracuje. Czy to też w wyniku większego obciążenia silnika przez sprężarkę?
był Passat B3 Variant GT 1.8/ABS 1992 + LPG/Zavoli/BingoM
jest Audi A6 C5 2.4+LPG
jest Audi A6 C5 2.4+LPG
- moontower
- Mały gagatek
- Kontakt:
dzisiaj byłem u fachmana od klimy i powiedzial, że sprężarka się nie uruchamia. Sprawdził również ciśnienie w układzie chłodzącym i stwierdził, że jest za niskie. Mówił coś o wymianie czynnika i zarazem oleju. Niepokoi mnie fakt, że sprężarka nie uruchamia się. Czy padła? Pytam, bo się na tym zupełnie nie znam. Dzięki z góry za podpowiedzi i pozdrawiam.
-
- Mały gagatek