A ja jak zwykle z innej beczki

jak ktoś pisze że szuka radia to kontrpytanie najczęście okresla budzet i preferowaną muzykę.
Jakoś mało na forum wypowiedzi na temat brzmienia samego w sobie.
Wygląda na to ze Ca to tylko sprzęt a jakośc dzwieku jaka moze produkowac nie jest istotna.
nie tak dano temu był temat o tym jakie radia forumowicze maja w swoich autach.
Ja natomiast chciałbym sie Was zapytań jaki brzmienie preferujecie.
Czy w swoich pięknych instalacjach wykorzystujecie mozliwości kształtowania charakterystyki brzmienia (korektory, filtry loudness, itp)?
Osobiście nie korzystam z żadnych korekcji. na brzmienie w mojej instalacji mają wpływ zainstalowane komponenty i te parametry jakie ustawia się standoardowo w aktywnym subie - nawet nie mam w radyjku opcji regulacji brzmienia a filtr loudnes wywaliłem świadomie.
Jak tak sobie właczę głosno i wyjde z samochodu to wogóle nie słychać tego cięzkiego basu jaki towarzyszy wielu instalacjom słyszanym w miejskim zgiełku (tzw efekt wyprzedzającego brzmienia - najpierw słyszysz ciezki bas a za 5 minut samochód).
Zastanawiam sie jak trzeba ustawić korektor (lub coś innego) żeby taki efekt uzyskać.
Mój GTA 400 potrafi wypełnić auto prawidłowym brzmieniem i dzwięku jest dużo natomaist na zewnątrz auta nie słychać takiego hałasu.
Jestem ciekaw ilu z Was ceni naturalne brzmienie gdzie bass choć tworzy solidną podstawę brzmienia nie przytłacza innych dzwięków.
pozdrawiam
Pisze tutaj bo nie wiem czy temat zasługije na osobny topic