Jak wymienić , ściągnąc zewnętrzny przegób z pół osi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Siemka
pozdro
Alex
pozdro
Alex
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Odkrecasz pierwsze tą srube co jest w sodku taka duza na klucz chyba 30 albo 32 nie pamiętam
potem ściągasz koło !!
wybijasz od spodu sworzen nie odkręcaj amora bo Ci sie zbierzność przestawi !!!!
odciągasz zebyś mog wyciągnąc połoske z przegubem
sciagasz osłony gumowe
popatrz czy tam nie ma jakiegoś zabezpieczenia a i ściągnij (zbij) przegub
zakładasz w odwrotnej kolejności:) tylko nie zapomnij nawalić do przeguu duuuzzzooo smaru !! najlepiej cały ten co Ci dają w komplecie jak kupujesz:) przd załozeniem:D
potem ściągasz koło !!
wybijasz od spodu sworzen nie odkręcaj amora bo Ci sie zbierzność przestawi !!!!
odciągasz zebyś mog wyciągnąc połoske z przegubem
sciagasz osłony gumowe
popatrz czy tam nie ma jakiegoś zabezpieczenia a i ściągnij (zbij) przegub
zakładasz w odwrotnej kolejności:) tylko nie zapomnij nawalić do przeguu duuuzzzooo smaru !! najlepiej cały ten co Ci dają w komplecie jak kupujesz:) przd załozeniem:D
Re: Jak wymienić , ściągnąc zewnętrzny przegób z pół osi
dobry klucz na ta nakrętke na osi z dobrą przedłużką i odkręcaszajoksander pisze:Jak wymienić , ściągnąc zewnętrzny przegób z pół osi
odkręcasz klika innych jeszcze śrubek, tylko nie za dużo
a zresztą zerknij sobie ten temat
[ Dodano: Sro Kwi 04, 2007 14:10 ]
tak poglądowo to będziesz wiedziałRobertP pisze:dobry klucz na ta nakrętke na osi z dobrą przedłużką i odkręcaszajoksander pisze:Jak wymienić , ściągnąc zewnętrzny przegób z pół osi
odkręcasz klika innych jeszcze śrubek, tylko nie za dużo
a zresztą zerknij sobie ten temat,n a rysunku pon nr 3 masz zewnętrzny
zresztą To_mas już Ci napisał co trzeba
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ale w ten przegub zwyczajnie walić młotem aż zejdzie czy jest na to jakiś sposób? Ja już się w niego nawaliłem aż zostawiłem na nim trwałe ślady a nawet z jedna iskra poszła i prawie nic. Jest luzu jakieś 5mm i dalej nie schodzi.
Stereotyp kierowcy Golfa to dresiarz słuchający techno. Ja noszę glany, bojówki i słucham w moim Golfie Death Metalu dla odmiany.
trzeba wyczyścić ze starego smaru szmatami, aby dostać się do zawleczki stalowejTo_mas pisze:Darayavahus, no to moze masz tam jakieś zabezpieczenie !! chociaż nie przypominam sobie .....
zobaczcie na zdjęciach, one powinny zobrazować sytuację na czerwono
więc potrzebne są szczypce do pierścienie/zawleczeg segerów lub coś podobnego co pozwoli ją rozpiąć
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
jak miałbyś nowy przegub już kupiony to w nim wszystko jest w komplecieDarayavahus pisze:Aaaaa.... to takie buty. Teraz to zupełnie inaczej wygląda.
i zorientowałbyś sie sam że coś nie halo
e tam ale jesteś jak masz gdzie to idź zrób dzisiaj, ja bym nie darował z godzinkeDarayavahus pisze:Wygląda na to, że jeszcze troche się w nim pobabrze, ale to już jutro.
no może 2 i miałbyś po robocie a jutro już w fure i dalej w droge
Sharan - AFN
Sharan - AFN
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
właśnie w tym problem, że drugi przegub jest troszeczke inaczej zrobiony. Mało tego. Mam taką sprężynkę i za bardzo nie wiem jeszcze gdzie ją wsadzić, bo tak jak na zdjęciach widać, że jest na nią miejsce tak w moim przegubie takiego miejsca nie widzę. Z resztą mam zdjęcia.
Stereotyp kierowcy Golfa to dresiarz słuchający techno. Ja noszę glany, bojówki i słucham w moim Golfie Death Metalu dla odmiany.