[MK3 ] Wykres mojego Mk3 1Z ---> ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
aw69 jeszcze raz gratki. Powiem Ci ze wtryski 230 sa wstanie dac ok 15-20KM wiecej. Ja na swoich mam dawke sporo przycieta bo powietrza za malo.....
No ale nic - pogratuluj Rogalowi ladnego momentu tylko sprawdzcie jak wyglada EGT. Tloki od ASV nie sa tak wytrzymale jak te od PD wiec bylbym bardzo czujny.
Moment masz od diabla i troche .... jak naped to znosi?
No ale nic - pogratuluj Rogalowi ladnego momentu tylko sprawdzcie jak wyglada EGT. Tloki od ASV nie sa tak wytrzymale jak te od PD wiec bylbym bardzo czujny.
Moment masz od diabla i troche .... jak naped to znosi?
Nowa siedziba - GDANSK ul. PRZEMIAN 2 (boczna od starogardzkiej)
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
naped daje rade auto spieprza na boki myszkuje jak mu docisne koła buksuja generalnie pisk i hmura dymu...zarówno tego czarnego jak i siwego z opon o spzreglo jestem spokojny bardziej niepoki mnie skrzynia biegów troche halasuje na jałowym (cichnie jak wciskam sprzęgło), generalnie nie od dzis ta skrzynia doskwiera póki co jeżdze na niej jakby ktos mial do sprzedania w dobrej cenie taka 5 biegowa od MKIV albo jakas octavia itp. to chetnie bym kupił
Mistrzostwo Polski w klasie Diesel 1/4 mili WST 2008 rok.......
ja nie mówie ze nie będą podobne...ale większość to wyznawcy MAHYRapix pisze:Ja mierzyłem sie u grabowskiego a później u rogala i były bardzo podobne wyniki
u mnie na inercji i MAHA - wyszły podobne wyniki
Hamownia Rogala jest bardzo fajna - bo mierzy na drodze - uwzględnia rzeczywiste opory toczenia i nawiew....nie ma ograniczenia momentu itd
na inercji jak hamujesz auta ~200KM w TDI (nisko duzy moment) to rolki bujniesz a turbina nie zdąrzy nadmuchać... z kolei na obciążeniu trzeba odpowiednio dobrać hamulce...
minus to taki że trzeba mieć długą prostą
była kiedyś taka aplikacja, nawet mam w excelu w której pobierasz dane z VAG-a przyspieszając na 3 biegu i wylicza moc - również dokładnie ...
poza tym chodzi o to żeby sie hamować potem na tej samej hamowni i patrzeć na przyrosty - ja wybrałem MAHA LPS 3000 4x4 w Nagazie w Łodzi...