spaliła mi sie. wczesniej kopciło mi sie tylko jak właczalem spryskiwacz, dlatego nie wlaczalem go. teraz juz nie dzialaja mi wycieraczki na zadnej pozycji. tylko suwak dziala z MFA. da sie to naprawic??
jak ja sciagnac? trzeba kierownice sciagac?
manetka z MFA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- JayT
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Re: manetka z MFA
Niestety trzeba. Odłączasz akumulator, co by poducha nie wystrzeliła, potem dwa imbusy z tyłu kiery, odpinasz taśmę i masz poduchę w ręku. Następnie klucz 24 do zdjęcia kierownicy, a potem wkrętak do odkręcenia manetki - tak to w skrócie wygląda.Darcyn pisze:jak ja sciagnac? trzeba kierownice sciagac?
- JayT
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
A to już zależy, co jej sie stało... czasem pomoże oczyszczenie styków drobnym papierem ściernym i zabezpieczenie wazeliną techniczną, a czasem (jak u mnie z kierunkami) tylko wymiana zostaje. Jak wymontujesz, to obejrzysz z bliska i może dojrzysz, w czym problem - w każdym razie jeśli ściągałeś już kierę, to zajmie Ci to góra 10 minutDarcyn pisze:a da sie reanimowac manetke bo 120zl drogą nie chodzi
A tak na marginesie - może tutaj uda się taniej kupić: http://moto.allegro.pl/item181896625_vw ... w_mfa.html