Ile kilometrów może przejechać Golfik III ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

viwaldi
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Ile kilometrów może przejechać Golfik III ?

Post autor: viwaldi » czw kwie 14, 2005 21:51

Witam !!!

Mam pytanie:ile kilometrów może przejechać Golfik III 1.6 z silniczkiem ABU zanim trzeba będzie zrobić jakiś poważniejszy remoncik silniczka. Mój Golfik przebrykał już 177tyś.kilometrow myśle że to już sporo ile jeszcze może przejechać bez remontu dodam że cały czas jeździł na benzynce nie był gazowany gazem wymieniam mu na czas wszystko co trzeba oleju nie bierze nie kopci z wydechu płyn chłodniczy nie zmienia barwy jaki wlewam taki spuszczam olej też w porządku filtr powietrza jest suchy bez najmniejszego śladu oleju. Ile jeszcze może pociągnąć?

Pozdrawiam !!!

Awatar użytkownika
MrSalieri
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrSalieri » czw kwie 14, 2005 21:58

Czyli jednym slowem jest raczej wszystko w porzadku silnikiem. Mi wyskoczyl remont silnika po 218 tys km ale takiego juz kupilem niestety. Wszystko zalezy od stylu jazdy czy sie katuje silnik czy nie oraz od prawidlowej eksploatacji tzn przegladow wymiane oleju itp :bajer:

viwaldi
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: viwaldi » czw kwie 14, 2005 22:11

Ja go nie katuje nawet nie mam za bardzo gdzie nie zrywam słowem jeżdżę spokojnie.Sprowadziłem go z niemiec kupiłem go z domu nie z komisu ci ludzie od których go wziąłem to ludzie w średnim wieku mieli go od mowego jeżdziła nin matka tego gościa od krórego go kupiłem miał wtedy 110tys.kilometrów i do tej pory nie miałem z nim problemów.Jak myslicie pochodzi jeszcze?

Awatar użytkownika
MrSalieri
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrSalieri » pt kwie 15, 2005 00:54

Mysle ze jeszcze dlugo pojezdzisz :bajer:

Awatar użytkownika
Marihuana Man
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Marihuana Man » pt kwie 15, 2005 01:24

Widziałem u germańców auta z silnikami 1,4 po 300 tys bez remontu i się kulały.... 1,6 to podobny silnik więc tyle samo i on moze...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”