Poszukuje turbosprężarki...

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

sobiking
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Poszukuje turbosprężarki...

Post autor: sobiking » śr kwie 11, 2007 17:55

Witam, potrzebuje kupić turbosprężarkę kkk k03 do swojego golfa bo mi wysiadła, może koledzy mają takową na zbyciu, albo znajomi mają. Albo wiecie może gdzie taką mogę kupić na śląsku.

RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Re: Poszukuje turbosprężarki...

Post autor: RobertP » śr kwie 11, 2007 17:59

sobiking pisze:Witam, potrzebuje kupić turbosprężarkę kkk k03 do swojego golfa bo mi wysiadła, może koledzy mają takową na zbyciu, albo znajomi mają.
jak już Ci padła to może troszkę pomodzisz ?
a skąd wiesz że ona wysiadła ? brała olej, miała luzy czy co ?

remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)

Sharan - AFN

sobiking
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: sobiking » śr kwie 11, 2007 18:11

Bo autko zrobiło się mułowate, słyszałem jak wirnik turbiny sam się zatrzymywał, tak jakby tarł o obudowe. Jak dałem po garach to normalnie czarny dym za mną. Ściągnąłem wąż dolotowy powietrza do turbo poruszałem za ośkę a tu normalnie taki luz że masakra. Rozebrałem tą turbinę i okazało się że po pierwsze: tulejka która jest z brązu jest wytarta tak samo jak ośka wirnika, po drugie w środku jest blokada która utrzymuje tą tulejkę w odpowiedniej pozycji aby się nie obracała w obudowie jest pęknięta i ta tulejka się obraca przez co nie ma smarowania, po trzecie od strony kolektora wydechowego obudowa jest cholernie wyrobiona i uszczelniacz niczego nie uszczelnia. Tulejkę dorbiłem, z pękniętą blokadą też sobie poradziłem z wyrobiną dziurą w obudowie turbo także ale po złożeniu turbiny do kupy i założeniu jej do autka sztrasznie wyje, nie wiem dlaczego. Także z niej nic raczej już się nie zrobi i dlatego poszukuje innej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”