Za krótki kabel antenowy...
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Bart
- V.I.P.
- Auto: SS2 TSI
- Silnik: CDAA
- Kontakt:
Za krótki kabel antenowy...
Po wyjęciu radia z kieszeni nie mogę ponownie podłączyć kabla antenowego ponieważ jest za krótki. Nie wiem jakim cudem ktoś go wcześniej podłączył. Kupiłem przedłużkę do kabla, ale teraz radio strasznie źle odbiera. Czy są w sprzedaży jakieś wzmacniacze do anten ? Nie wiem co mam zrobić.
Przedłużacz antenowy nie powinien mieć tu takiego znaczeia ze radio przestało odbierać, na 99% po prostu gdzies jest przerwa na kablu, czesto tak jest ze cos działa do czasu aż sie tego nie ruszy, spróbuj przemieżć kabel miernikiem. Najnormalniej w swicie jedną końcówkę do "gorącego" przewodu (czyli ten wystajacy cypelek z wtyczki antenaowej) a dróga końcówkę miernika do antenmy na zewnątrz samochodu to samo z masą kabla, sprawdz czy jest przejscie do masy samochodu, czasami tak bywa ze wtyczka sie rozleci, fizycznie jest w całosci ale w środku kabel się przełamał, możesz też zrobic takie doswiadczenie ze podepniesz radio nie wsadzając go do kieszeni i poruszasz/pozginasz kabelek w rejonie wtyczki i zobaczysz czy nie zacznie coś łapać i wtedy bedzeisz miał pewnosc że to wina kabla, bo wątpie żeby to było coś innego jeśli przed wyciąganiem było ok, poprostu przy wyciąganiu, rozpinaniu wtyczek kabelek nie wytrzymał mugł juz być wcześniej naruszony, sprawdz też ten przedłużacz antenawy, ale jeśli jest nowy to powinien być ok.Bo nawet jeśi zainstalujesz wzmacniacz antenowy to nic ci to nie da jak masz kabel szczelony, a jeśli chodzi o smao podłacznie tego kabla to tak mi chodzi po głowie że jak wyciagniesz licznik(a nie jest z tym tragicznie duzo pracy, chyab 3śróbki) to bedziesz miał dostep od tylu do radia.
- Bart
- V.I.P.
- Auto: SS2 TSI
- Silnik: CDAA
- Kontakt:
Chyba nie bardzo... bo żeby wyjąć licznik to w pierwszej kolejności trzeba wyjąć radio.Pan_sowa pisze:a jeśli chodzi o smao podłacznie tego kabla to tak mi chodzi po głowie że jak wyciagniesz licznik(a nie jest z tym tragicznie duzo pracy, chyab 3śróbki) to bedziesz miał dostep od tylu do radia.
A może jest jakiś dostęp do radia od spodu po stronie pasażera ???