Rano zle chodzi na benzynie (po jezdzie na gazie)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Rano zle chodzi na benzynie (po jezdzie na gazie)
Witam mam pewien problem z MK2 rp otóż jezeli jezdze na gazie i nastepnego dnia zapalam go na benzynie to silnik chodzi jak traktor na 3 gary. Po przełączeniu na gaz silnik zachowuje sie normalnie jak juz sie zagrzeje to na benzynce IGŁA. wydaje mi sie jak by w gazniku była woda i na bewnzynie silnik nie umie jej spalic. co to moze byC ma ktos tez podobny problem.
Ostatnio zmieniony pt mar 30, 2007 22:39 przez Leszek85, łącznie zmieniany 1 raz.
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
no ja mam to samo jak cieply to chodzi ok a rano tak jak piszesz jak na 3 gary na benzynie a na gazie jak reka odjal
wymienilem sterownik wtrysk lambde czujniki temp swiece kable kopulka z palcem lalem tez wahe z shella zyby ewntualnie wyeliminowac zle paliwo i nic
zastanawiam sie czy to nie wina cewki bo slyszalem takie opinie
wymienilem sterownik wtrysk lambde czujniki temp swiece kable kopulka z palcem lalem tez wahe z shella zyby ewntualnie wyeliminowac zle paliwo i nic
zastanawiam sie czy to nie wina cewki bo slyszalem takie opinie
Re: Poranne koszmary
Cześć. Masz ten sam problem co ja. Jak odpalasz go rano na benzynie to ma problemy z zassaniem paliwa i z tego co się tu dowiedziałem to całkowicie się tego wyeliminować nie da. Jeden gość mi powiedział że dobrym sposobem jest przełączyć na benzynę z 50 metrów przed parkingiem i rano odpala z kopyta. U mnie to zdaje egzaminLeszek85 pisze:Witam mam pewien problem z MK2 rp otóż jezeli jezdze na gazie i nastepnego dnia zapalam go na benzynie to silnik chodzi jak traktor na 3 gary. Po przełączeniu na gaz silnik zachowuje sie normalnie jak juz sie zagrzeje to na benzynce IGŁA. wydaje mi sie jak by w gazniku była woda i na bewnzynie silnik nie umie jej spalic. co to moze byC ma ktos tez podobny problem.

PS a na wodę w baku ponoć jest dobra szklanka denaturatu na bak paliwa i woda się sama przepali, tak słyszałem

It's better to burn out than to fade away!
- zajac
- Kontakt:
nie wiem czy kolega dobrze skumal o co biega bo tu chodzi o RP monowtrysk a nie gaznikkolizebo pisze:Masz do tego gaźnik 2EE
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
- zajac
- Kontakt:
udalo mi sie chyba!!! dojsc do przyczyny zlego chodzenia auta rano otoz wczoraj wyjezdzilem calutki gaz do zera dzis rano zapalilem auto na benzynie i chodzil jak ta lala nic nie smierdzialo paliwem zadnego dymu nic i nie wiem czy jest taka opcja zeby samochod chodzil na paliwie i na gazie jednoczesnie ???
i tu pytanie czy cos takiego jest moliwe i jak sie tego pozbyc
mimo ze auto chodzi ok (wyraznie 4 gary pala i sie nie dlawi)
jak jade lekko sie zmula w okolicy 2,5 tys na benzynie przy gwaltowniejszym wcisnieciu gazu i czasem na 1 jak ruszam to jak puszcze sprzeglo i nie dam gazu wiecej to tez zamule lapie jak ruszam z ok 1,5-2 tys obr jest ok
pomoze ktos??
i tu pytanie czy cos takiego jest moliwe i jak sie tego pozbyc
mimo ze auto chodzi ok (wyraznie 4 gary pala i sie nie dlawi)
jak jade lekko sie zmula w okolicy 2,5 tys na benzynie przy gwaltowniejszym wcisnieciu gazu i czasem na 1 jak ruszam to jak puszcze sprzeglo i nie dam gazu wiecej to tez zamule lapie jak ruszam z ok 1,5-2 tys obr jest ok
pomoze ktos??
Jest taka opcja, wtedy centralka od gazu jest walnięta.zajac pisze:nie wiem czy jest taka opcja zeby samochod chodzil na paliwie i na gazie jednoczesnie ???
[ Dodano: 10 Kwi 2007 10:27 ]
Witam. Mi kiedyś, dawno temu fachmany od gazu powiedzieli coś takiegoLeszek85 pisze:no witam ponownie ale auto nie chodzi na gazie i benzynie jednoczesnie mi kiedys sie paliwo na gazie załączyło i moja fałweja od razu zgazła!!

- jadąc na gazie można w trakcie brutalnie przełączyć na benzynę i nic się nie stanie, autko na jakieś 3 sek straci nieznacznie dopałkę, a im szybciej się jedzie, tym cały efekt jest mniej zauważalny.
- natomiast jak się jedzie na benzynie i się przełączy gwałtownie na gaz to wtedy gaźnik nie może tego przerobić, muli się długo, może zgasnąć czy zalać nawet świecie :> Wtedy należy się posłużyć tym "zerem" na przełączniku i wypalić benzynkę z przewodów, a następnie (jak zacznie lekko szarpać) trzeba przerzucić na gaz i gotowe

PB
Jest taka zasada, że jeśli autko to gaźnikowiec nalezy przed zgaszeniem silnika (jak odpalane ma być potem już zimne i na PB) przełączyć na chwilę na benzynę aby gaźnik wypełnił się paliwem 

Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
- zajac
- Kontakt:
kolizebo tylko u mnie jak i u kolegi ktory zalozyl temat cuda dzieja sie tylko rano tak jak pisalem u mnie gdy nie ma gazu wogole auto na benzynie chodzi dobrze i rowno (choc chyba troche wiecej pali niz powinien) a gdy jest gaz to wtedy na PB chodzi jak traktor i wyraznie czuc i widac ze go zalewa podczas jazdy gdy sobie psrykam z gazu na benzyne i odwrotnie nic sie dzieje podejrzanego wszysto chodzi dobrze
Po pierwsze to zodiak dobrze piszezajac pisze:kolizebo tylko u mnie jak i u kolegi ktory zalozyl temat cuda dzieja sie tylko rano tak jak pisalem u mnie gdy nie ma gazu wogole auto na benzynie chodzi dobrze i rowno (choc chyba troche wiecej pali niz powinien) a gdy jest gaz to wtedy na PB chodzi jak traktor i wyraznie czuc i widac ze go zalewa podczas jazdy gdy sobie psrykam z gazu na benzyne i odwrotnie nic sie dzieje podejrzanego wszysto chodzi dobrze

Witam.Mam ten sam problem w moim MK2 1.8 GT z silnikiem RP
Jezeli chodzi o centralki gazu to juz 2 lub 3 zmieniałem i dalej jest to samo.a to czy pali gaz podczas jazdy na benzynie to łatwo zdiagnozowac.Wystarczy odpiąc przewód od elektrozaworu gazowego przed mieszalnikiem i przetestowac czy dalej sie dzieje to samo.Ale wydaje mi sie ze to nie wina gazu.umnie nawet jak niema to jest problem z paleniem na benzynie.Wrazenie jakby na 2 lub 3 garach tylko robił a po zagrzaniu jakby nic nie było- rakieta.Pozdro
Jezeli chodzi o centralki gazu to juz 2 lub 3 zmieniałem i dalej jest to samo.a to czy pali gaz podczas jazdy na benzynie to łatwo zdiagnozowac.Wystarczy odpiąc przewód od elektrozaworu gazowego przed mieszalnikiem i przetestowac czy dalej sie dzieje to samo.Ale wydaje mi sie ze to nie wina gazu.umnie nawet jak niema to jest problem z paleniem na benzynie.Wrazenie jakby na 2 lub 3 garach tylko robił a po zagrzaniu jakby nic nie było- rakieta.Pozdro
Słyszałem sporo opinii fachowców od gazu, że jak się ma instalację, to zawsze coś będzie chodzić lepiej, a coś gorzej. Jak na benzynie ok, to na gazie lipa i odwrotnie. Nie wiem ile jest w tym prawdy, ale faktem jest, że VW (jak i inne firmy) nie zakładał, że ich autka będą jeździć na gazie. To jest instalacja dodana "na chama" że tak powiem 

Pierdoły - wszystko zależy od poprawnej regulacji (choc są przypadki "niezwykłe"kolizebo pisze:Słyszałem sporo opinii fachowców od gazu, że jak się ma instalację, to zawsze coś będzie chodzić lepiej, a coś gorzej. Jak na benzynie ok, to na gazie lipa i odwrotnie. Nie wiem ile jest w tym prawdy,

Rozwiązanie problemu z tematu - kierunek dział LGP i zainteresowanie się tematami odnośnie emulacji sondy lambda przy pracy na gazie.

był Passat B3 Variant GT 1.8/ABS 1992 + LPG/Zavoli/BingoM
jest Audi A6 C5 2.4+LPG
jest Audi A6 C5 2.4+LPG