zmiana gaźnika pierburg 2ee na mono

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

emito
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

zmiana gaźnika pierburg 2ee na mono

Post autor: emito » pn kwie 09, 2007 18:23

Witam. Posiadam Jette mk2 1.8 na pierburgu 2ee i mam z nim same problemy wiec postanowiłem zamienić go na monowtrysk. Zakupiłem już cały komplet a teraz chciałbym go podłączyć. potrzebuje wszelkiego typu porady, schematy i wszystko co mogło by się przydać. Np. jak podłączyć 2 pompki paliwa,z kąd je zasilić, jak wpiąć się w instalacje itp...

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » pn kwie 09, 2007 18:54

kup wiazke elektryczna od auta z mono i poooooowodzenia.

Awatar użytkownika
Amanda
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Amanda » pn kwie 09, 2007 19:29

piotr2 pisze:kup wiazke elektryczna od auta z mono i poooooowodzenia.
Będziesz pewnie jeszcze potrzebował ECU i nieco czujników :chytry:

był Passat B3 Variant GT 1.8/ABS 1992 + LPG/Zavoli/BingoM
jest Audi A6 C5 2.4+LPG

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn kwie 09, 2007 19:56

emito tak dla dokładności. W profilu masz RP - czyli monowtrysk. silnik masz 1,8 - a w takim nie było 2EE tylko 2E2.
Więc jeśli masz przełożony od 1,6 2EE to zakladaj zwykły 2E2. Bo odpadnie ci cała masa problemów z elektryką, pompami, sterownikami itd. Drogo wyjdzie skompletowanie tego wszystkiego.
Do gaźnika 2e2 potrzebujesz tylko podstawkę i parę węzyków do podłączenia jego ogrzewania.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

emito
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: emito » czw kwie 12, 2007 14:45

Witam! ten samochód do długa historia mam w nim silnik od audi b3 (1.8) a wcześniej faktycznie był 1.6 na gaźniku 2ee z tej mieszanki chcem zrobić 1.8 mono które już zakupiłem ze wszystkimi czujnikami wiązkami itp... Chodzi mi o techniczne rozwiązania, jak sie wpinać z tymi wiązkami, co gdzie i jak podłączyć. Schematy ,podpowiedzi, rady mile widziane. POZDROWIENIA!!!!!!!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”