Ile lakieru potrzeba do pomalowania zderzaka w mk III???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ile lakieru potrzeba do pomalowania zderzaka w mk III???
Witam
Kupiłem oostatnio zderzak do mk III przedni i che go pomalować bo maa dużo odprysków i zadrapań i tu pojawia się pytanie: ile lakieru potrzeba w pomalowania zderzaka??
Nie jestem lakiernikiem ale chcę go sam malować aby zaoszczędzis trochę kasy. Czy zderzak da się w miare równo i estetycznie pomalować lakierem akrylowym w sprayu?? Ile warst podkąłdu i lakieru nałożyć??
Kupiłem oostatnio zderzak do mk III przedni i che go pomalować bo maa dużo odprysków i zadrapań i tu pojawia się pytanie: ile lakieru potrzeba w pomalowania zderzaka??
Nie jestem lakiernikiem ale chcę go sam malować aby zaoszczędzis trochę kasy. Czy zderzak da się w miare równo i estetycznie pomalować lakierem akrylowym w sprayu?? Ile warst podkąłdu i lakieru nałożyć??
Pozdrawiam
Unicron
GG: 51 39 714
Unicron@go2.pl
Unicron
GG: 51 39 714
Unicron@go2.pl
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
najpierw go dokładnie zeszlifuj papierem wodnym i poszpachluj te ryski bo będzie lipa. Warto by pózniej jeszcze prysnąć podkladem(też można w sprayu kupić,) i jescze raz przeszlifować . jak już to polóż dwie warstwy , ale cienkie lakieru.(bo na jednej grubej to na pewno wyjdą zacieki).jesli chcesz to robić sprayem to chyba najlepszy efekt będzie jek położysz na wierzch klar, obojętnie czy to ma być metalic , czy akryl.
ale w sumie to cie tyle te spraye wjdą kasy , że lepiej poszukaj po lakiernikach- jak jakis sam w garażu robi to powinien prysnąć za 60-80 zł, razem z lakierem a efekt będzie lepszy 100 razy
ale w sumie to cie tyle te spraye wjdą kasy , że lepiej poszukaj po lakiernikach- jak jakis sam w garażu robi to powinien prysnąć za 60-80 zł, razem z lakierem a efekt będzie lepszy 100 razy