sprzęgło mk2 plisss pomozcie!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
lukdohc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

sprzęgło mk2 plisss pomozcie!!

Post autor: lukdohc » śr kwie 13, 2005 16:01

witajcie, mam taki problemik dzis zauwazylem cos takiego- normalnie jak sie da samochod na pierwszy bieg i posci calkowicie sprzeglo bez gazu do zgasnie.... a moj nie gasnie jedzie do przodu tak jakby mial wcisniete sprzeglo, czyli co mam podciagniete za bardzo sprzeglo?? i druga sprawa pewnie tak jakis czas jezdzilem jakie sa tego konsekwencje, moze przez to wiecej palic? a moze ma mniejsza moc? prosze o jakas odpowiedz z gory dzieki aha i co zrobic z tym.. dzieki narka

Awatar użytkownika
lukdohc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: lukdohc » śr kwie 13, 2005 21:56

czy moze mi ktos odpowiedziec

Awatar użytkownika
crupez
Golf Lover
Golf Lover
Kontakt:

Post autor: crupez » śr kwie 13, 2005 22:16

Skoro wczesniej tak nie miales, to watpie zeby Ci sie samo podciagnelo, moze po prostu Ci sie juz wyslizgalo, konsekwencje tego takie, ze bedzie wiecej palic, bedzie slabszy i jak dlugo tak jezdziles, to licz sie z tym, ze bedziesz musial wymienic sprzeglo...

[url=http://www.twojafura.pl/auta/2403/crupez-citroen-saxo]Moje auto znajdziesz na [b]TwojaFura.pl[/b][/url]

Awatar użytkownika
lukdohc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: lukdohc » śr kwie 13, 2005 22:28

no własnie o to chodzi ze sprzeglo jest po wymianie wiec moglo sie podciagnac chyba?? bo sie dociera czy jakos tak slyszalem i teraz co mam zrobic na tej lince na srubie przekrecic?? tylko w ktora strone.. a to by tlumaczylo czemu jakos mialem wrazenie ze wiecej pali a i za mocny to nie jest...

Awatar użytkownika
crupez
Golf Lover
Golf Lover
Kontakt:

Post autor: crupez » śr kwie 13, 2005 22:31

No widzisz, to jest tak jakbys na polsprzegle jezdzil caly czas i dlatego slaby i pali duzo. Moj kumpel mial tak w furce, ze Mu sie linka po prostu gdzies blokowala i nie odbijalo sprzeglo do konca, zobacz, moze Ty tez tak masz (oby to bylo tylko to)

[url=http://www.twojafura.pl/auta/2403/crupez-citroen-saxo]Moje auto znajdziesz na [b]TwojaFura.pl[/b][/url]

Awatar użytkownika
TZC
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: TZC » śr kwie 13, 2005 22:34

hmmmmm zależy jak szybko pyszczasz to sprzęgło u mnie jest tak jak puszcze sprzęgło z taką prędkością jak bym normalnie ruszał z gazem tylko, że bez gazu to zgaśnie a jak puszcze powoli to jedzie sobie powolutki.

Awatar użytkownika
crupez
Golf Lover
Golf Lover
Kontakt:

Post autor: crupez » śr kwie 13, 2005 22:44

TZC pisze:hmmmmm zależy jak szybko pyszczasz to sprzęgło u mnie jest tak jak puszcze sprzęgło z taką prędkością jak bym normalnie ruszał z gazem tylko, że bez gazu to zgaśnie a jak puszcze powoli to jedzie sobie powolutki.
U mnie podejrzewam, ze bez gazu nie ruszyl bym z jedynki...

Awatar użytkownika
lukdohc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: lukdohc » czw kwie 14, 2005 08:44

ale no jak poszczasz i jedziesz na polsprzegle to tak powinien jechac, ale jak calkowicie to zgasnac powinien, niesadze zebym sie myli...

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ck » czw kwie 14, 2005 16:36

Ja mam tak samo,ale przy ruszaniu tego nie sprawdzałem,natomiast jak juz ruszę i puszczę sprzęgło całkowicie nie gazując to samochód sobie jedzie sam na wolnych obrotach i nie zgaśnie.Tak jest na pierwszym jak i na drugim biegu.Kolega w audi w tym samym silniku ma to samo.Ale czy tak ma być tego nie wiem,natomist w benzyniaku nie dało się tak.Ja tak czasami jeżdżę i nic się nie dzieje

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » czw kwie 14, 2005 18:34

w bezynce tez sie tak da, bez gazu na 1 ruszyc i sam sie bedzie toczyl

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
lukdohc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: lukdohc » czw kwie 14, 2005 19:04

nie wiem juz sam, ale dzis zrobilem tak ze jak puszcze sprzeglo i nie dodam gazu to zgasnie i mi sie zdaje ze tak powinno byc...

Awatar użytkownika
PaddyX
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: PaddyX » pn kwie 18, 2005 10:26

...a czym regulowałeś ?? u mnie sprzegło puszcza bardzo wysoko i chciał bym je opóścic. (nie wiem czy to wina zużycia czy regulacji)

...a ósmego dnia Bóg stworzył wariata !!!!

Awatar użytkownika
PaddyX
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: PaddyX » pn kwie 18, 2005 10:30

...a czym regulowałeś ?? u mnie sprzegło puszcza bardzo wysoko i chciał bym je opóścic. (nie wiem czy to wina zużycia czy regulacji)

...a ósmego dnia Bóg stworzył wariata !!!!

Mariusz D.
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Mariusz D. » pn kwie 18, 2005 15:59

Ludzie w kazdym dieslu jak puscisz sprzeglo na I czy II biegu samochod bedzie jechal do przodu i nie zgasnie , to jest pompa wtryskowa ON a nie gaznik badz wtrysk paliwa. Wiec nie macie sie czym martwic, tak juz jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ps. uwaga na to zjawisko w korkach miejskich:)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”