Jak większość z Was wie w zeszłą sobote rozbiłem mojego wymarzonego golfa 1.9 GTD, a że zaraziłem się golfami z pieniędzy które mi zastaną po trójeczce chcę kupić golfa II 1.6 TD lub D. W związku z tym mam pytanie na co by należało zwracać szczególną uwagę przy kupowaniu tego golfika, jakie ma słabe punkty. Myślę o golfiku za jakieś 5 do 6 tyś. ( jeżeli go sprzedam i zdałam coś porzyczyć od rodzinki ). Będe wdzięczny za każdą porade.
Pozdrawiem.
Kupowanie MK2 1.6 TD lub D
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kupilem niedawno 1.6 D. Proponuje zwrocic szczegolna uwage na stan wtryskiwaczy. Nie jest to tania rzecz, ale zle dzialajaca strasznie przeszkadza. Jak bedzie Twoj nowy nabytek przy odpalaniu dymil i dosc nie rowno pracowal, pewnie bedzie trzeba wymniec koncowki wtryskiwaczy lub wyregulowac cisnienie... Jak beda nadpalone do popij woda i trzeba kupowac. Nastepna rzecz, to czy szybko sie grzeje silnik, moze byc niesprawny uklad chlodzenia... (czesta wada) Wycieki z pod uszczelki glowicy jak i dekla zaworow. Swiece zarowe niedroga rzecz 17zl szt (po tyle kupwalem niemieckie) Jak sa do "dupy" bedzie ciezko palil zimny. Poponuje tez popatrzec na uszczelke szyby przednie, moze byc pod spodem pomarancz. Nawet kupujac od "kolegi" wymien wszystkie paski i olej... nigdy nie widomu kiedy byy wymieniane. W tej cenie co mowisz spokojnie kupisz swojego golfika. Jest bardzo wdzieczny, malo pali 4.5-7. 7 to przy dosyc mocnej jezdzie po miescie... moj pali po miescie 6 i jestemzadowolony... pozdrawiam, milych lowow
Zwracaj szczególną uwagę na rdzę. O silniku opisał ci kamyk1313. Z resztą jeździłeś dieselkiem to na pewno sporo wiesz. Ja dodam żebyś sprawdził przedmuchy ściągając na chwilę tę gumową rurę z pokrywy zaworów. Na przebieg na liczniku patrz z przymrużeniem oka. Sprawdź progi (szczegójnie zaraz za przednimi kołami), nadkola, spody drzwi (czy silikon na złączeniach nie wyszedł), podszybie z przodu. Teraz niemiachy wyprzedają swoje goferki bo nie spełniają jakiś tam norm europejskich i muszą płacić większe ubezp. Poszukaj, bo za te pieniążki można kupić fajne autko i to z dobrym wyposażeniem.
PozdrufKa
PozdrufKa
czerwone są szybsze