Zgrzyt przy ruszaniu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

redrumisiek
Nowicjusz
Nowicjusz

Zgrzyt przy ruszaniu

Post autor: redrumisiek » ndz kwie 08, 2007 00:58

Witam,
Nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na moje pytanie w zgromadzonych postach, dlatego musze je zadać osobiście.
Przy ruszaniu, w początkowej fazie (1wszy bieg, początek 2giego) słyszę zgrzytanie z tyłu (bardziej lewy tył). Następnie ono ustaje, do czasu jak stanę i znowu ruszam. Jest to szczególnie odczuwalne przy jeździe w korkach, gdzie co chwile trzeba "podjeżdzać". Co ciekawe:
- zgrzytanie to, pojawią się dopiero po ok 10-12min jazdy, czyli coś musiało się nagrzać
- w momencie ruszania pod górę jest to bardziej odczuwalne
- gdybym chciał naprawde bardzo delikatnie i bardzo bardzo powolutku ruszyć, udaje się ruszyć bez wspomnianego zgrzytu, ale to tez nie zawsze

Czy ktoś miał może podobny problem? Może jakiś pomysł?
Dziekuję.

----------------------
MK3, 2.0 Gti Edition
Ostatnio zmieniony ndz kwie 08, 2007 01:32 przez redrumisiek, łącznie zmieniany 1 raz.

kley

Post autor: kley » ndz kwie 08, 2007 10:15

Moja pierwsza mysl: lozysko kola

Czy na nierownosciach tez cos wali, skrzypi?

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » ndz kwie 08, 2007 14:47

redrumisiek pisze: słyszę zgrzytanie z tyłu
Głupie pytanie - pewny jesteś że to tył?? Bo jeśli tak to tam jest tylko łożysko i hamulce i nic więcej nie ma do wyboru, no jeszcze tłukący się układ wydechowy

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

redrumisiek
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: redrumisiek » pn kwie 09, 2007 22:37

kley pisze:Moja pierwsza mysl: lozysko kola

Czy na nierownosciach tez cos wali, skrzypi?
Lozyska raczej odpadaja, bo byly wymieniane - no chyba ze cos nie jest spasowane.
Na nierownosciach jest ok, nic nie wali i nie skrzypi - chyba ze ruszam na nierownosciach to wtedy zgrzyta ;/

[ Dodano: 09 Kwi 2007 22:41 ]
Adamtd pisze:
redrumisiek pisze: słyszę zgrzytanie z tyłu
Głupie pytanie - pewny jesteś że to tył?? Bo jeśli tak to tam jest tylko łożysko i hamulce i nic więcej nie ma do wyboru, no jeszcze tłukący się układ wydechowy
Zdecydowanie tyl...slysze to po prostu za soba!! :) Lozyska jak juz pisalem wyzej byly wymieniane, wymieniana byla rowniez prawa tulejka.
Nie jestem pewien hamulcow, generalnie problem z nimi jest taki ze mam pordzewiale tarcze i moze tutaj co zgrzyta? ale czy zgrzytalo by to dopiero po kilkunastu minutach jazdy?
a o wydechu to musze przyznac ze nie pomyslalem wczesniej- trzeba to sprawdzic.

dzieki za odpowiedz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”