nr fabryczny wkladu pompy paliwa...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nr fabryczny wkladu pompy paliwa...
witam
czy moze mi ktos podac fabryczny numer wkladu pompy paliwa w 1.8 aam z XII 92'?
z gory dzieki!
czy moze mi ktos podac fabryczny numer wkladu pompy paliwa w 1.8 aam z XII 92'?
z gory dzieki!

moze widnieje pod nazwa pompa paliwa?
wyglada to tak: http://photos.allegro.pl/photos/orygina ... /183307841
wyglada to tak: http://photos.allegro.pl/photos/orygina ... /183307841

- Paweł Marek
- V.I.P.

Daj sobie spokój z ETKą. Potrzebujesz pompę 1,2 bara taką jak widzisz na allegro. Wszystkkie pompy do trojek sa takie same w kształcie i różnią sie tylko ciśnieniem. Wszystkie do monowtrysków są 1 lub 1,2 bara, można założyć 1,2 bara w miejsce 1 barowej. W katalogach sklepowych pompy takie jak potrzebujesz są oznaczone jako SPI (pojedyńczy wtrysk).
Jak byś chciał kupoac wg numerów to dostaniesz oryginalnego Boscha za ok 1600 zeta.
Jak byś chciał kupoac wg numerów to dostaniesz oryginalnego Boscha za ok 1600 zeta.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
no i wszystko jasnePaweł Marek pisze:Daj sobie spokój z ETKą. Potrzebujesz pompę 1,2 bara taką jak widzisz na allegro. Wszystkkie pompy do trojek sa takie same w kształcie i różnią sie tylko ciśnieniem. Wszystkie do monowtrysków są 1 lub 1,2 bara, można założyć 1,2 bara w miejsce 1 barowej. W katalogach sklepowych pompy takie jak potrzebujesz są oznaczone jako SPI (pojedyńczy wtrysk).
chcialem sie tylko upewnic, ze ten zamiennik ktory zamierzam kupic odpowiada temu co podaje etka... tj mam liste pomp ktore mozna na ten zamiennik wymienic.
wiem tez ze poza 2 litrowym (3bar) i vr6 (4bar) wszystkie maja miec 1,2... chcialem sie tylko upewnic ze mimo takiego samego cisnienia nie ma roznic w budowie...
dzieki za zainteresowanie.
aha, jeszcze pytanko. czy jedyny zawor zwrotny znajduje sie w pompie paliwa?
wiem tez ze poza 2 litrowym (3bar) i vr6 (4bar) wszystkie maja miec 1,2... chcialem sie tylko upewnic ze mimo takiego samego cisnienia nie ma roznic w budowie...
dzieki za zainteresowanie.
aha, jeszcze pytanko. czy jedyny zawor zwrotny znajduje sie w pompie paliwa?

- Paweł Marek
- V.I.P.

w moim 2E zdaje się że tak. Przekonałem o tym dość niemiło: jak wymieniałem pompę i ścignąłem węzyk z niej to zostałem cały zapryskany benzyną pod ciśnieniem w dość dużej ilości z wtrysku. W monowtrysku nie wiem.
I mimo że miałem jeszcze oryginalną pompę to numery były calkiem inne jak ETKa zapodaje
I mimo że miałem jeszcze oryginalną pompę to numery były calkiem inne jak ETKa zapodaje
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.