Pompe centralnego zalewa woda

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

skarredasch
Ma gadane
Ma gadane

Pompe centralnego zalewa woda

Post autor: skarredasch » czw kwie 05, 2007 19:44

u znajomego, nawet dwóch, pompę centralnego zalewa woda i przestaje działać...
gdzie są te nieszczelności??
myślałem o uszczelce bagażnika albo o lampie prawej...
miał już ktoś wodę w bagażniku??

ps...teraz już raczej mrozów nie będzie, ale obawiam się, że po wpompowaniu przez pompę wody do wężyków i siłowników przy jesiennych mrozach wszystko popęka...już słyszałem o takim przypadku...
Ostatnio zmieniony sob kwie 07, 2007 15:45 przez skarredasch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
damcio151
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: damcio151 » czw kwie 05, 2007 19:56

skarredasch pisze:u znajomego, nawet dwóch, pompę centralnego zalewa woda i przestaje działać...
gdzie są te nieszczelności??
myślałem o uszczelce bagażnika albo o lampie prawej...
miał już ktoś wodę w bagażniku??
W Variancie pompka znajduję się koło koła zapasowego , więc woda może dostawać się lampą , otworami pod samochodem obok zderzaka tylnego (są tam zaślepki , może wypadły) , uszczelka klapy też może być..........tylko pompka jest obudowana styropianem , więc i zabezpieczona .

skarredasch
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: skarredasch » sob kwie 07, 2007 15:39

damcio151, ja w variancie nie narzekam...ale znajomy ma w mk3 3-drzwiowym taki problem...niby wszystko ok, można i bez centralnego, ale jednak przydaje się, tym bardziej, że tylko centralnym otwiera bagażnik bo zamek mu się rozpadł jakiś czas temu...
pompka jest w styropianowej obudowie chyba we wszystkich mk3...
jakoś u niego zawsze jest pełno wody w styropianie i pewnie w pompie też...a z wodą jakoś nie chce działać...

Awatar użytkownika
Misiek_B
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Misiek_B » sob kwie 07, 2007 17:12

Raczej napewno woda od lampy się dostaje, ale warto sprawdzic niech ktos siedzi w bagazniku a drugi wodą zleje dokładnie tył golfa i musi byc widac z którego miejsca sie wlewa, sprawdzony sposób :bigok:

[b][size=150][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=106888]Mój czerwony Golfik[/url][/size][/b]

Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl

greg

Post autor: greg » sob kwie 07, 2007 17:22

skarredasch pisze:gdzie są te nieszczelności??
jeśli wersja z szyberdachem to sugeruję obejrzeć węyk odpływu, jelsi bez szybra - obejrzeć uszczelke w okolicy reflektora prawego tylnego i dookoła reflektora

Awatar użytkownika
damcio151
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: damcio151 » sob kwie 07, 2007 17:29

Misiek_B pisze:Raczej napewno woda od lampy się dostaje, ale warto sprawdzic niech ktos siedzi w bagazniku a drugi wodą zleje dokładnie tył golfa i musi byc widac z którego miejsca sie wlewa, sprawdzony sposób :bigok:
o to to ....... dobry sposób

tdi1982
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: tdi1982 » sob kwie 07, 2007 19:05

Na 100% z lampy miałem to samo tam powinna być taka uszczelka takiego czegoś dość gruba ja to sprawdziłem za pośrednictwem konewki otwarłem klapę i lałem po lampie a do środka zapierdzielało żę ło dociołem uszczelkę i po kłopocie.

skarredasch
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: skarredasch » sob kwie 07, 2007 19:17

no to lampa...może zamiast docinać i kombinować po prostu zasilikonować??
mniej kombinacji, efekt pewny, a jak się to zrobi z głową to nic widać nie będzie i lampę się da zdjąć...

Awatar użytkownika
damcio151
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: damcio151 » sob kwie 07, 2007 19:19

skarredasch pisze:no to lampa...może zamiast docinać i kombinować po prostu zasilikonować??
mniej kombinacji, efekt pewny, a jak się to zrobi z głową to nic widać nie będzie i lampę się da zdjąć...
próbuj , na pewno pomoże

tdi1982
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: tdi1982 » sob kwie 07, 2007 19:34

Żeby to zasilikonować to musisz z 2 centy dać masy wyciołem uszczelke ze starej gumowej gładkiej wykładziny ale jak to woli.

skarredasch
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: skarredasch » sob kwie 07, 2007 21:10

dokładnie nie pamiętam jak jest w tych lampach...leżą jakieś w garażu to zerknę...
dzięki za rady...i wesołych świąt... :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”