ile oleju???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lukasz19
- Mały gagatek
- Kontakt:
ile oleju???
Witam ma małe pytanie ile wchodzi oleju do golf 3 1.6 AEE.Bo ostatnio wymieniałem i wlałem 3,5 litra a na bagnecie pokazuje ze jest 1 cm ponad max.Jak bede miałe czas to musze spuscic troche ale ile????odp.
- wujekgoodadvice
- Nowicjusz
- Kontakt:
można wiedzieć czemu spuszczanie jest niewskazane?Bo jak mi koleś za dużo wlał to dosyć sporo musiałem własnie upuścić. Dodam tylko ze przed wymiana oleju lampka gasła zaraz po odpaleniu,teraz 2-3 razy mignie i zgaśnie dopiero,jaki może być powód?kiss pisze:Nie spuszczaj tylko wprowadż jakiś elastyczny wężyk w tunel od bagnetu i nadmiar odessaj.Lukasz19 pisze:to musze spuscic troche ale ile????
Nie chodzi o to, że jest nie wskazane tylko że dużo wygodniej jest go odessać i można to zrobić bardziej precyzyjnie.wujekgoodadvice pisze:można wiedzieć czemu spuszczanie jest niewskazane?Bo jak mi koleś za dużo wlał to dosyć sporo musiałem własnie upuścić. Dodam tylko ze przed wymiana oleju lampka gasła zaraz po odpaleniu,teraz 2-3 razy mignie i zgaśnie dopiero,jaki może być powód?kiss pisze:Nie spuszczaj tylko wprowadż jakiś elastyczny wężyk w tunel od bagnetu i nadmiar odessaj.Lukasz19 pisze:to musze spuscic troche ale ile????