Jak wylaczyc brzęczyk pasów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

snowak
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: snowak » sob kwie 07, 2007 11:32

zegarek2006 pisze:
...
nawet jak kierowca zapnie a pasarzer ma nie zapięte to tez brzęczy i co przykleic pasarzerom zapnij pas! ?

zapina pasy ZAWSZE ktos z obecnych na forum?
Mój kumpel miał na to złoty środek - przyspieszał i gwałtowny hebel :D . Wszyscy zapinają. Zawsze możesz powiedzieć - "Nie pojadę". Po pierwsze to Ty za nich odpowiadasz po częsci, a po drugie jak nie zapnie ten z tyłu za Tobą to Ci łeb rozwali swoim łbem. Łbów proszę nie brać zbytnio do siebie ;)

Ja już mam taki nawyk, że nawet jak wsiadam do auta, aby na kogoś poczekać to łapię się na tym, że mam zapięte pasy heheh. To jest po pewnym czasie automatyczne jak luz i wcisnięte sprzeglo przy odpalaniu.

[img]http://img143.imageshack.us/img143/508/mylubuskaer5.jpg[/img]

zegarek2006
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: zegarek2006 » sob kwie 07, 2007 13:49

niechodzi ze ja jezdze golfem V bo mnie na takiego niestac
znajomy chce to wyłączyć bo to moze byc wkurzające jak np jezdzimy po placu czy wjeżdzamy do garażu
w avensisie sie odpala i zapala silnik w odstępach sekundowych i mozna przez to wył brzęczyk a w golfie nie da rady?

a co do poduszek to niema prawa sie otworzyc poduszka jesli pasów nie zapniemy

PS w golfie IV tez jest jakis wskaźnik, brzęczyk zapięcia pasów bezpieczeństwa?

greg

Post autor: greg » sob kwie 07, 2007 13:58

zegarek2006 pisze:PS w golfie IV tez jest jakis wskaźnik, brzęczyk zapięcia pasów bezpieczeństwa?
w niektórych modelach jest

[ Dodano: Sob Kwi 07, 2007 1:59 pm ]
Extra Funktionen

Die Extra Funktionen werden später über die Eigendiagnose aktiviert, sofern sie noch nicht aktiviert sind.

Der Gurtwarner (Blau/31) wird an die Gurtschlösser angeschlossen, oder gegebenenfalls per Eigendiagnose deaktiviert. Es gab auch im Golf 3 bereits einen Gurtwarner, allerdings nur in bestimmten Modellen.
Hinweis: Wenn der Pin auf Masse gelegt wird, kann es vorkommen, das beim Starten ein mehrmaliger Gong ertönt, ohne das die Kontrolleuchte aktiv ist! In diesem Fall Masse entfernen. Man kann die Gurtwarnfunktion auch aktivieren, wenn Sie nicht angeschlossen ist, dann ertönt beim Starten ein einmaliger Hinweis, der allerdings NICHT kontrolliert wird.

Die Nachrüstung erfolgt durch einfachen Austausch des Gurtschlosses der Fahrerseite und dem legen des entsprechenden Kabels zum Kombiinstrument.

tak brzmi instrukcja wyączenia przy montażu zegarów do golfa 3 z golfa 4

zegarek2006
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: zegarek2006 » sob kwie 07, 2007 14:32

greg nic z tego nie zrozumialem

mniejsza z tym
a apropo pasów
Szczerze- gdybym prowadził radiowóz, to zdecydowanie wolał bym wyskakiwać z samochodu pół sekundy dłużej w razie jakiejś akcji (czyli może raz w miesiącu), niż dostać w ryja z airbagu, co przy codiennej jeździe na sygnale 90kmh na mieście może się zdarzyć...
pasy pomagają do określonej prędkości przy zderzeniu z przedmiotem stałym (np drzewo, zaparkowany samochód) lub zderzenie czołowe z innym autem z prędkością powyżej 80km/h mamy małe szanse na przeżycie nawet zapięci w pasach i z 10 poduszkami
sily są wtedy zbyt silne

poduszka powietrzna wraz z pasami mogą uchronić od zgonu do prędkości ok. 50km/h i zderzeniu czołowym tak gdzies kiedys czytałem

greg

Post autor: greg » sob kwie 07, 2007 14:43

zegarek2006 pisze:greg nic z tego nie zrozumialem
z tego co kumam - do zegarów i brzęczyka w zegarach do pinu 31 wtyczki niebieskiej idzie sygnał zapięcia pasów. jesli podepniesz ten pin pod masę to usyskasz mozliwosc wyłączenia i kontrolki i brzęczyka pasów. Drugie wyjście to dezaktywować przez komputer. Skoro tak się da w golfie 4 (bogata wersja to moje założenie jest takie że może być tak samo w golfie 5)

[ Dodano: Sob Kwi 07, 2007 2:44 pm ]
wg rozpiski zegarów golfa 4 - wtyk niebieski PIN 31 - sygnał ostrzegawczy braku zapięcia pasów :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”