Komputer czy czujniki ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Komputer czy czujniki ?
Panowie przedstawie sytuacje, nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale jak motor zimny nie działa mi licznik predkosci (kilomentry nie nabijaja sie), na wolnych obrotach szarpie troszke i wariuje wskaznik paliwa , pomimo połowy baku przy hamowaniu lub ostrym ruszaniu zapala sie rezerwa. Podczas jazdy po przejechaniu czasem 10 kilometrow czasem 20 wskazowka predkosciomierza zaczyna dzialac i paliwo tez nie skacze. Nie wiem co sie dzieje, moze mieliscie podobne przypadki. Golf IV 2000 rok, 1,9 TDI. Prosba o jakies wskazówki Pzdr Marcin
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Może nie tyle chodzi o temp na silniku co temperaturę wewnątrz samochodu. Czasem jest tak, że jak coś ma styk na granicy, to będzie dzialać w wysokich temperaturach, a nie będzie w niskich.
Sprawdź, jeśli nie pomoże, to może jakaś ścieżka w liczniku jest uszkodzona (prawdopodobne, jeśli takie już kupiłeś- mógł ktoś tam grzebać)
Pozdrawiam.
Sprawdź, jeśli nie pomoże, to może jakaś ścieżka w liczniku jest uszkodzona (prawdopodobne, jeśli takie już kupiłeś- mógł ktoś tam grzebać)
Pozdrawiam.